Nogometni turnir »Brcnimo rasizem«

V soboto, 8. 6. 2019, ob 16.00 vabljene_i na igrišče v Betnavskem gozdu na nogometni turnir in druženje “Brcnimo rasizem”.

S turnirjem se bomo preko športa in druženja borile_i proti vsem oblikam izključevanja, sovraštva in zatiranja in na skupnostnem družabno-športnem dogodku vzpostavljale_i alternative obstoječim razmeram. Rojevale in širile se bodo ideje ter prakse, s katerimi bomo gradile_i drugačno družbo in zavrgle_i rasizme, nacionalizme, ksenofobijo, sovraštvo in druge oblike diskriminacije. Sobotno popoldne bomo izkoristile_i za povezovanje in gradnjo solidarnosti med različnimi skupinami in družbeno angažiranimi iniciativami ter ljudmi, ki jih je obstoječi sistem potisnil na družbeni rob.

Igrale_i bomo po ljudskih pravilih rekreativnega malega nogometa. Ekipe bodo sestavljene iz 4+1 igralk_cev z neomejenimi menjavami, golman_ka ne sme prijet žoge, če mu_ji je bila podana od soigralke_ca, tekmo sestavljata 12-minutna polčasa. Sledile_i bomo play-off principu, torej zmagovalna ekipa vsakega z žrebom določenega dvoboja se prebije v naslednji krog.

Za lažjo izvedbo turnirja vas prosimo, da svoje ekipe prijavite do četrtka, 6. 6. 2019, na elektronski naslov infopeka@infopeka.org. Prijavnica naj vsebuje ime ekipe, imena ter priimke petih do osmih igralk_cev ter slogan ekipe, ki naj bo v duhu dogodka. Prijave bodo sicer možne tudi na licu mesta, a vzpodbujamo prijave po elektronski pošti.

Ob igrišču bo ves čas potekalo druženje in navijanje. Torej, če se ne vidite v vlogi igralke_ca, vseeno vabljene_i v našo družbo. Zakaj ne bi sobotnega popoldneva preživele_i v dobrem duhu, nekoliko drugače. Za hrano in pijačo bo poskrbljeno.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

 

 

Dogodek poteka v okviru projekta »Na polovici poti«. Vsebine izražajo mnenje avtorja in ne predstavljajo uradnega stališča Vlade Republike Slovenije.

Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov