Video performans »Lahko več! Mora več!«

Vljudno vabljene_i na na ogled video performansa rezidenčnega umetnika programa SobaZaGoste/GuestRoomMaribor Gilda Bavčevića vsak delovnik med 14.00 in 18.00 v Galeriji K18, Koroška c. 18, Maribor. Video performans bo na ogled do petka, 14. 6. 2019.

Gildo Bavčević je izvedel več intervencij na različnih zapuščenih lokacijah (MTT – Mariborska tekstilna tovarna, podhod pri avtobusni postaji, bivša tovarna Borisa Kidriča, načrtovani Kulturni center MAKS ali področje bivšega TAM-a) v Mariboru. Omenjene lokacije pričajo o propadlem gospodarstvu in so prav zaradi tega postale scenografija načrtovanih intervencij. Z uprizarjanjem absurdnega dejanja Gildo Bavčević po eni strani izpostavlja zapuščene prostore, po drugi pa nezmožnost družbe, da korektno pristopi k reševanju ekonomskih, socialnih ali okoljskih problemov.

 

Gildo Bavčević (r.1979, Split, Hrvaška) je multimedijski umetnik, ki se ukvarja predvsem z različnimi oblikami družbeno angažirane umetnosti in hkrati naslavlja družbene in politične probleme. Ustvaril je številne performanse, video performanse, video inštalacije, kratke filme in zvok v treh dolgometražnih filmih. Poleg samostojnih razstav, se je udeležil številnih skupinskih razstav in festivalov na Hrvaškem in v tujini. Je nagrajenec razstave 39. Splitskega Salona za video performans Plastični človek. Dobil je prvo nagrado 46. Revije hrvatskog stvaralaštva za dokumentarni film Mreža solidarnosti, s katerim je magistriral iz filmske in medijske produkcije na Splitski umetniški akademiji. Je član Hrvaškog društva likovnih umetnikov in Splitskega društva hrvaških likovnih umetnikov. Živi in ustvarja v Splitu.

Več: https://gildo-bavcevic-portfolio.tumblr.com/

Program je podprlo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

 
 

 

 

 

 

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

 

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov