Video performans »Lahko več! Mora več!«

Vljudno vabljene_i na predstavitev produkcije rezidenčnega umetnika programa SobaZaGoste/GuestRoomMaribor Gilda Bavčevića, ki bo v soboto, 18. 5. 2019, v dveh terminih: prvi termin od 11:00 do 14:00 in drugi termin od 19:00 do 21:00 v Galeriji K18, Koroška c. 18, Maribor.

Aktualni rezident SobeZaGoste/GuestRoomMaribor bo v sredo, 15. 5. 2019, in v četrtek, 16. 5. 2019, izvedel več intervencij na različnih zapuščenih lokacij (MTT – Mariborska tekstilna tovarna, podhod pri avtobusni postaji, bivša tovarna Borisa Kidriča, načrtovani Kulturni center MAKS ali področje bivšega TAM-a) v Mariboru.

Omenjene lokacije pričajo o propadlem gospodarstvu in prav zaradi tega bodo postale scenografija načrtovanih intervencij. Z uprizarjanjem absurdnega dejanja Gildo Bavčević po eni strani izpostavlja zapuščene prostore, po drugi pa nezmožnost družbe, da korektno pristopi k reševanju ekonomskih, socialnih ali okoljskih problemov.

 

Intervencije se bodo pričele v sredo, 15. 5. 2019, ob 11:00 v luknji oziroma na lokaciji, kje je bil načrtovan Kulturni center MAKS, Ruška cesta.

O vseh nadaljnjih lokacij bomo obveščali preko FB. Spremljajte dogodek in se nam pridružite.

 

Gildo Bavčević (r.1979, Split, Hrvaška) je multimedijski umetnik, ki se ukvarja predvsem z različnimi oblikami družbeno angažirane umetnosti in hkrati naslavlja družbene in politične probleme. Ustvaril je številne performanse, video performanse, video inštalacije, kratke filme in zvok v treh dolgometražnih filmih. Poleg samostojnih razstav, se je udeležil številnih skupinskih razstav in festivalov na Hrvaškem in v tujini. Je nagrajenec razstave 39. Splitskega Salona za video performans Plastični človek. Dobil je prvo nagrado 46. Revije hrvatskog stvaralaštva za dokumentarni film Mreža solidarnosti, s katerim je magistriral iz filmske in medijske produkcije na Splitski umetniški akademiji. Je član Hrvaškog društva likovnih umetnikov in Splitskega društva hrvaških likovnih umetnikov. Živi in ustvarja v Splitu.

Več: https://gildo-bavcevic-portfolio.tumblr.com/

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov