Javna debata z mladimi: Migracije, populizem in sovražni govor

V sodelovanju z Za in proti, zavodom za kulturo dialoga vas v torek, 14. 5. 2019, ob 14.30 vabimo na Prvo gimnazijo Maribor na javno debato z mladimi na temo begunske krize in sovražnega govora na socialnih omrežjih.

Dogodek bo zastavljen kot kritičen poseg mladih v javni prostor in prevladujoč nekritičen govor o migracijah, refleksija najbolj pogostih pojavnih oblik vzpodbujanja svoraštva in ostalih diskriminatornih praks. Srednješolske_i debaterke_ji bodo tako predstavile_i in skozi debato kritično ovrednotili nasprotujoče si argumente o možnosti in smiselnosti kazenskega pregona sovražnega govora proti marginaliziranim družbenim skupinam, možnosti sankcioniranja populističnega, nekritičnega ali lažnega medijskega poročanja v povezavi z vzroki in posledicami migracij ter situacijo migrantov v Zahodnem svetu, vlogi novih digitalno-internetnih oblik komuniciranja pri vzpostavljanju družbenega odnosa do migrantov ter širšemu vprašanju svobode govora v povezavi z različnimi načini demokratičnega udejstvovanja (od volitev preko referenduma do protestnih shodov).

Diskutirale_i bodo srednješolske_ski debaterke_ji iz različnih debatnih klubov v Sloveniji in sicer iz Maribora, Ptuja, Ljutomera, Litije in Ljubljane.

Dogodek poteka v okviru projekta »Na polovici poti« in je del »Festivala prostovoljstva v Mariboru«.

Vsebine izražajo mnenje avtorja in ne predstavljajo uradnega stališča Vlade Republike Slovenije.

Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za spoštovanje in sprejemanje pripadnikov različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov

 

 

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov