Urbani sprehod: Betnava, kje je tvoja slava?

Stopinje mesta te ‪v nedeljo, 12. 5. 2019, ob 10:30 vabimo na urbani sprehod »Betnava, kje je tvoja slava?«. Dobimo se pri potki v Betnavski gozd ob stičišču Ljubljanske ter Pasteurjeve ulice in se skupaj sprehodimo po Betnavskem gozdu.

V okviru globalne akcije Urbani sprehodi Jane’s Walk, ki poteka po celem svetu, se bomo v Mariboru z geslom »hodi, opazuj, povezuj« sprehajali_e po Betnavskem gozdu. Gre za priljubljeno zatočišče ljubiteljic_ev gozdnih poti in drugih vragolij pod krošnjami dreves v neposredni bližini bivanjskih naselji. Žal pa se gozdna masa v zadnjih letih krči, tla so vse bolj zbita in mestni gozdič ni razen sanitarne sečnje deležen nobenih drugih konkretnih, ustrezno načrtovanih obnovitvenih posegov. Se pa je tam v preteklosti dogajalo že marsikaj na pobude aktivnih krajank_ov, nedolgo nazaj je družba Slovenski državni gozdovi, upravitelj Betnavskega gozda organizirala akcijo zasaditve 40 medovitih dreves. Na sprehodu bomo tako skupaj premislile_i o pomenu gozda v urbanem okolju, naslovile_i probleme neustreznega ravnanja z zelenim fondom na občinski ravni, se spomnile_i aktivnosti, ki so se v gozdu dogajale, ne bomo pa izpustile_i niti Betnavskega gradu, ki s svojo nekdaj idilično okolico že nekaj let žalostno propada. Na sprehodu se nam bodo pridružile_i tudi iz Zavoda za gozdove Slovenije, Območne enote Maribor, saj si prizadevajo, da bi skupaj z obiskovalkami_ci gozdna našle_i ustrezne rešitve, da se ne bi več spraševali “Betnava, kje je tvoja slava?”.

Stopinje mesta so program prostovoljk_cev MISC INFOPEKA. Udeležba na sprehodu je brezplačna. Sprehodi se izvajajo ob vsakem vremenu. Vabljeni_e!

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov