Informativno družabni dogodek »Prostovoljsko mesto«

Osrednji dogodek »Festivala prostovoljstva v Mariboru 2019«, ki bo v sredo, 15. 5. 2019, med 10.00 in 14.00 na Glavnem trgu, bo temeljil na ideji “Prostovoljskega mesta”, v katerem bo letos v ospredju tema povezovanje v skupnosti.

Vabimo vas, da se skupaj z nami podate tudi skozi interaktivne socialne igre in se preizkusite ali imate v sebi tiste kvalitete in značilnosti, ki odlikujejo prostovoljke_ce. Tokrat boste prostovoljsko mesto spoznavale_i na drugačen način. Z obiskom posameznih organizaciji, ki se bodo predstavljale na festivalu, boste prejele_i napotke, ki vam bodo v pomoč pri sestavljanju zgodbe. »Prostovoljsko mesto« ni navadno mesto. Je mesto tkanja različnih zgodb. Obiskovalkam_cem »Prostovoljskega mesta« bomo prostovoljske organizacije in naše_i prostovoljke_ci skozi osebne pogovore in s pomočjo informacijskega materiala predstavili prostovoljske programe in projekte, aktivnosti ter dosežke v naši lokalni skupnosti. 

“Prostovoljsko mesto” bomo soustvarjale naslednje organizacije:

* Aktiven državljan
* DOM DANICE VOGRINEC MARIBOR
* DrogArt in GLAS PODZEMLJA
* Društvo HRTJI SVET Slovenije – Slovenian Sighthound World
* Društvo ljubiteljev knjig Ciproš Maribor

* Društvo onkoloških bolnikov, skupina za samopomoč bolnikov z rakom MB
* Društvo SMC Maribor
* Društvo TOTI DCA Maribor, so.p.
* Center eksperimentov Maribor – EKTC
* MKC Maribor
* Osnovna šola Gustava Šiliha Maribor
* Ozara Slovenija
* PIKA.DNEVNI CENTER ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE MARIBOR
* Pekarna Magdalenske Mreže
* Slovenska filantropija
* Slovensko društvo HOSPIC, OO MARIBOR
* Škofijska gimnazija AMS Maribor – ŠGAMS
* Zveza Prijateljev Mladine Maribor

Za glasbeno vzdušje bo v “Prostovoljskem mestu” skrbel GLAS PODZEMLJA, kolektiv, ki združuje glasbenike, kulturnike, aktiviste in ostale, ki sooblikuje slovensko glasbeno sceno.

*Dogodek je zaradi slabega vremena odpovedan.

Osrednji dogodek bo potekal v sodelovanju in z materialno podporo: Zveza prijateljev mladine Maribor, Salon uporabnih umetnosti, HIŠA! društvo za ljudi in prostore, Zavod za turizem Maribor, Vetrinjski dvor in Narodni dom Maribor.

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov