Predstavitev knjige: Videni: Zakaj se vse več opazujemo in razkazujemo

V četrtek, 11. 4. 2019, vas ob 19. uri vabimo v MISC INFOPEKA na predstavitev knjige antropologa dr. Dana Podjeda z naslovom Videni: Zakaj se vse več opazujemo in razkazujemo?

Avtor bo na dogodku predstavil svojo novo knjigo in razkril, kaj vedo o nas spletni iskalniki in kako lahko postanemo vidnejši s pomočjo novodobnih avtoportretov – selfijev. Z novega zornega kota bo osvetlil mojstre razkazovanja, od zvezdnikov do politikov, ki živijo od svoje poznanosti. Poleg tega bo pojasnil, zakaj je razgaljeno človeško telo postalo tako privlačno, da se milijoni naslajajo ob podobah ljudi, ki so slečeni do kože ali celo odrti in postavljeni na ogled.

Po avtorjevem pogovoru z Gregorjem Stamejčičem – Grizlijem in ob branju bodo nekateri prelepili kamere na prenosnih računalnikih in izključili mobilnike, medtem ko bodo drugi razmišljali, kako bi svoje fotografije in posnetke učinkoviteje širili po omrežjih. Glavno sporočilo knjige in debate namreč je, da v sodobnem svetu morda sploh ne obstajamo, če nas nihče ne vidi. 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov