6. Gala podelitev ZIZ nagrad

Gala podelitev ZIZ nagrad je prireditev, ki jo Kolektiv ZIZ vsako leto aprila prireja z namenom preizpraševanja pozicije alternativne gledališke produkcije v Mestni občini Maribor. Le-ta se za redno in raznoliko produkcijo, s katero bi aktivno doprinesla tako h kulturnemu dogajanju v Mariboru kot k izobraževanju gledališke publike, bori kljub omejenim produkcijskim zmožnostim in pomanjkanju primernih uprizoritvenih prostorov.

Na prireditvi Kolektiv ZIZ podeljuje ZIZ nagrade zaslužnim in najboljšim ustvarjalkam_cem na mariborski alternativni uprizoritveni sceni.

Razglasitev nagrajenk_cev in podelitev nagrad bo potekala v soboto, 20. aprila 2019, ob 20.00, v Salonu uporabnih umetnosti Maribor (Glavni trg 1, 2000 Maribor).

Dogodek bo vodil: Jan F. Podbrežnik
Glasbena gostja: Urška Gajšt
Slavnostni govorec: Jurij Drevenšek

Dress code: dostojno gala

ZIZ nagrade podeljujemo v kategorijah:
– najboljša glavna vloga,
– najobetavnejša_i igralka_ec,
– najboljša produkcijska hiša,
– najobetavnejši ustvarjalni kolektiv,
– najboljša režija,
– najobetavnejši_a režiser_ka,
– najboljši performans,
– najboljša predstava.
Poleg ZIZ nagrad podeljujemo tudi ZIZ prstan, nagrado za pomemben doprinos k oblikovanju  alternativne uprizoritvene scene v Mariboru.

Koncept in izvedba: Kolektiv ZIZ
Umetniška vodja, avtorica koncepta, in producentka: Barbara Polajnar
Avtor koncepta in napovedovalec: Jan Franc Podbrežnik
Stiki z mediji in producentka: Anja Koleša
Oblikovalka ZIZ nagrad: Brina Fekonja
Fotografiranje in oblikovanje: Erik Školiber
Fotografiranje in pomoč pri organizaciji: Anamarija Nađ
Pomoč pri organizaciji in izvedbi: Tomaž Podbevšek, Rebeca Jazbinšek, Eneja Urnaut
Oblikovanje svetlobe in tehnika: Janko Oven
Produkcija: Pekarna Magdalenske mreže Maribor in Kolektiv ZIZ
Soorganizator: Salon uporabnih umetnosti, Narodni dom Maribor, Intimni oder (GT22)
Dogodek sofinancira Mestna občina Maribor

 

Kolektiv ZIZ se je vzpostavil leta 2013 in od svojega začetka deluje pod okriljem Pekarne Magdalenske mreže Maribor. Kolektiv aktivno deluje in ustvarja na področju družbeno-angažiranega gledališča. Z delavnicami po metodi gledališča zatiranih in avtorskim ustvarjanjem političnih predstav kolektiv preizprašuje razmerja moči v družbi. Predstave, s katerimi se je ZIZ predstavil mariborski, slovenski ter tudi mednarodni publiki, so: Slovenska mati in hči, Med dvema ognjema, Objem granitne kocke, Za 4 stenami, Ema. Poleg delavnic in predstav kolektiv od leta 2014 vsakoletno organizira Gala podelitev ZIZ nagrad, prav tako pa od leta 2014 izdaja ZIZ koledar, katerega namen je deobjektifikacija prsi in teles.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov