Skupnostno kvačkanje: No Border Craft na Dnevu za spremembe

Vabljene_i v soboto, 6. 4. 2019, ob 10:00 v prostore INFOPEKE, na dogodek ob Dnevu za spremembe. Letos je nacionalna akcija posvečena boju proti diskriminaciji.


Na ta dan bomo v Pekarno Magdalenske mreže povabile_i skupino No-Border Craft, ki združuje prosilke za azil, osebe z mednarodno zaščito in aktivistke, ki se skozi druženje ob kvačkanju pogovarjajo o institucionalnem rasizmu migracijske politike, deportacijah, počasnih postopkih, zavrnjenih prošnjah za azil, slabih pogojih za življenje v azilnem domu, o nedostopnosti javnega prevoza, pomanjkanju denarja in ovirah pri iskanju stanovanja in dela za prosilke za azil. Bistveni cilj skupine je gradnja socialne mreže med lokalnimi prebivalkami in migrantkami ter prizadevanje za krepitev moči in uveljavljanje znanj, izkušenj in poguma migrantskih žensk.

V okviru aktivnosti ob Dnevu za spremembe bo potekala predstavitev skupine in kontekstualizacija migracijske politike, skupnostno kvačkanje, ki se mu bodo lahko pridružile_i vse_i prisotne_i, spoznavanje različnih kultur in druženje ob prigrizkih iz Irana, Sirije, Palestine.

Dogodek bomo izpeljele_i v sodelovanju s PIKA. Dnevni center za otroke in mladostnike Maribor, s Centrom eksperimentov Maribor – EKTC in Domom Danice Vogrinec Maribor.

 

 

 

 

 

 

Vsebine izražajo mnenje avtorja in ne predstavljajo uradnega stališča Vlade Republike Slovenije.
Projekt sofinancira Urad Vlade RS za komuniciranje v okviru prizadevanj za ozaveščanje mladih o spoštovanju in sprejemanju različnih etničnih skupin, beguncev in migrantov.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov