Kristusu ni uspelo, prišel je Marx v KompleKSu

V torek, 19. 3. 2019, ob 17. uri predstavo »Kristusu ni uspelo, prišel je Marx« gosti Koroški mladinski kulturni center KompleKS, Ravne na Koroškem v sodelovanju z Društvom za razvoj humanistike, Zofijini ljubimci, Gimnazijo Ravne na Koroškem in Oddelkom za filozofijo FF UM.

Predstava “Kristusu ni uspelo, prišel je Marx” je igra o življenju in delu enega najbolj pogosto citiranih avtorjev na svetu – Karla Marxa. V njej Marx ni prikazan zgolj kot filozof, temveč tudi kot družinski človek, ki se v izgnanstvu bori za preživetje svoje družine. Gledalke_ci spoznajo Marxa, ki se med nas vrne v našem času, da bi, pogosto s pomočjo lucidnega humorja, branil ideje komunizma pred dehumanizirajočo verzijo stalinističnega komunizma in modernega kapitalizma.

 

Predstava je narejena po motivih drame Marx v Sohu, ki jo je leta 1999 napisal ameriški zgodovinar in politični aktivist Howard Zinn, ki velja za enega velikanov ameriške kritične misli in ključno avtoriteto za številne generacije študentk_ov ter aktivistk_ov.

 

 

REŽIJA: Tina Podbevšek

DRAMATURŠKO SVETOVANJE: Nika Bezeljak

NASTOPAJOČE_I: Tomaž Podbevšek, Nina Flanič, Anastazija Leščak, Izidor Gavez in Tina Podbevšek

OBLIKOVANJE LUČI: Anton Zvonko Španbauer

PREVOD, PRIREDBA, SCENARIJ: Matevž Hrženjak

PRODUKCIJA: Pekarna Magdalenske mreže Maribor.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

 

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov