Informativni sestanek za petkov shod mladih za podnebno pravičnost v Mariboru

Slovensko gibanje Mladi za podnebno pravičnost, vse mlade in manj mlade, ki vam ni vseeno, v kakšnem okolju bomo živeli v naslednjih letih, v sredo, 13. 3. 2019, ob 18.00 vabi v Infopeko na kratek informativni sestanek, na katerem se bomo dogovorili o tem, kaj bomo v petek počeli na Grajskem trgu. Dobra volja in kreativnost sta zelo dobrodošli!

Naj res verjamemo, da je pred nami mirno in ustaljeno življenje, ko pa naš planet že danes pustošijo poplave, požari in druge okoljske katastrofe? Naj res verjamemo visokoletečim besedam svetovnih elit o reševanju podnebne krize, ko pa emisije toplogrednih plinov naraščajo iz leta v leto? Mladi smo v preteklih tednih zavzeli ulice in trge po celem svetu – od Nove Zelandije do Kolumbije, od Belgije do Ugande. In spet jih bomo! Ne bomo se odrekli svoji prihodnosti na račun peščice najbogatejših in velikih korporacij. Zaradi temnih obrisov naše prihodnosti in zgrešenih podnebnih ukrepov vstajamo in zahtevamo spremembe!

Za celotne zahteve slovenskega gibanja Mladi za podnebno pravičnost klikni https://bit.ly/2NIi0xk.

 Več na IG: @solski.strajk
#šolskištrajk #niplanetab #petekzaprihodnost

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov