Veganska večerjica

ZaŽivali! vas v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže v četrtek, 28. 2. 2019, ob 19.30 vabijo na Vegansko večerjico v MISC INFOPEKA.Tokrat bomo prisluhnile_i predavanju Izidorja Gaveza: Kapitalizem, živali, umiranje/smrt.

 

Predavatelj bo predstavil koncept homo sacer italijanskega misleca in političnega filozofa Giorgia Agambena in ga še nadalje razvil z osredinjanjem na biopolitiko kapitalizma in biopolitiko živali z vsiljeno izkušnjo umiranja. Kot izhodišče si zastavlja naslednja vprašanja:  Ali so določene biopolitike pomembnejše od drugih oziroma je ukvarjanje z biopolitiko kapitalizma nujnejše kot ukvarjanje z biopolitiko živali? Ali smo ljudje že opravili s smrtjo oziroma kako jo sprejemamo in dopuščamo, da je ne dojemamo več kot smrt, ampak kot “naravni tok”, ki mu pravimo civilizirana družba? Kdaj, kje in kako je smrt postala nujen produkt, koristen za kapitalistično družbo?

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov