Testiranje psihoaktivnih substanc

Na DrogArtu omogočajo več različnih načinov testiranja psihoaktivnih substanc, in sicer hitre teste (reagente), sprejemamajo pa tudi psihoaktivne snovi za nadaljnje laboratorijsko testiranje v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano.

V psihoaktivnih snoveh, kupljenih na črnem trgu pa tudi preko spleta (ne glede na legalnost), se pogosto nahajajo neželene primesi. Nekatere so izredno nevarne. Možno je tudi, da kupljena snov ni tisto, kar pričakuješ. To pomeni drugačne učinke in tveganja ter večjo možnost zastrupitve ali predoziranja.

V okviru mednarodnega projekta I-SEE so v sodelovanju z drugimi slovenskimi partnerji vzpostavili točke za sprejem vzorcev psihoaktivnih snovi za namen laboratorijskega testiranja tudi v drugih organizacijah po Sloveniji. Na seznamu na povezavi Testirne točke po Sloveniji si lahko pogledaš, v katere organizacije vse lahko povsem anonimno prineseš vzorec za laboratorijsko analizo in tako zmanjšaš tveganje za zaplete zaradi zaužitja neznanih drog in nevarnih primesi.

V Mariboru se lahko oglasiš v DrogArt info točki na Jurčičevi 8, v ponedeljek in torek med 12.00 in 18.00 ter v sredo, četrtek in petek od 10.00 do 16.00.

Več preberi tukaj.

Vir: DrogArt

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov