Raziskava o motivih vključevanja mladih v mladinske in druge organizacije, spremljanju dogajanja ter pogledih na mesto Maribor

V drugi polovici leta 2018 smo izvedle raziskavo na temo vključevanja mladih v mladinske organizacije ter njihov pogled na dogajanje in mesto Maribor. Mlade_i so namreč ključne akterke_ji znotraj mladinskih organizacij, njihove izkušnje, mnenja in predloge je potrebno zbrati in opisati.

Preko pogovorov z mladimi smo ugotavljale njihove motive za delovanje v mladinskih organizacijah ter pogled na dogajanje in mesto, kar nam je v prvi polovici pomagalo orisati mladinsko polje in mladinske organizacije, kot jih vidijo mlade_i, v drugem pa opisati načine informiranja, ki se jih poslužujejo, kako gledajo na dogodke v mestu in kaj v mestu kot mlade osebe pogrešajo. Na podlagi njihovih odgovorov bomo tako lahko vse_i skupaj izboljšale_i naše delo, odločevalkam_cem pa ponudile_i boljši uvid v mladinsko polje in posledično pomoč pri sistemskem urejanju le-tega in vzpostavitvi boljših pogojev za mlade v mestu in za delo z njimi.

 

Razikavo lahko preberete TUKAJ.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov