Veganska večerjica: Ogled dokumentarnega filma »Albatros«

Za živali! vas v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže v četrtek, 20. 12. 2018, ob 19:30 vabi v INFOPEKO na Vegansko večerjico.

Tokrat si bomo ogledale_i dokumentarni film Albatros (2017), ki nas sooči z okoljsko tragedijo, ki se dogaja na otoku Midway. Umetnik in režiser Chris Jordan Midway opiše kot otok, ki mu je “na osebni ravni ponudil priložnost za soočenje z globalno problematiko”. S sodelavkami_ci se je štiri leta vračal na nanj, da je spremljal življenje albatrosov, ki so eni prvih prebivalcev otoka, a danes množično umirajo zaradi enormnih količin plastičnih odpadkov na otoku. Filmska ekipa nam brez vnaprej pripravljenega scenarija, zgolj z nevsiljivim opazovanjem ptic v njihovem habitatu, omogoči vpogled v najbolj nežne in pretreslijve trenutke v življenju teh živali. Film s posnetki tisočerih trupel mladičev, ki imajo želodce polne plastike, razkriva vpliv naših vsakdanjih potrošniških navad na življenja drugih bitij.

 

Pred Vegansko večerjico vas vabimo na poseben dogodek v GT22. Ob 17. uri bo v organizaciji Pekarne Magdalenske mreže in GT22 premierno prikazan dokumentarno-igrani in animirani film Sočasje, ki predstavi pesnika, pisatelja, esejista in aktivista za pravice živali Jureta Detelo.

 

Večerjica bo tokrat namenjena prazničnim veganskim jedem, spremljal pa jo bo bazar Domačije Koki, ki predstavlja stalen in varen dom več kot osemdesetim rešenim živalim.

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov