Pekarna potopisi (potopisi, ki to niso): LGBTQ+ v Turčiji

Vabljen_a na dogodek PEKARNA POTOPISI (potopisi, ki to niso) z naslovom LGBTQ+ v Turčiji. Zadnji potopis v tem letu se bo odvil v torek, 18. 12. 2018, ob 19:00 v prostorih INFOPEKE.

Potopis bo potekal v angleškem jeziku, ki ga bo izvedla Gökçe Yetkin, Erasmus študentka.

Gökçe bo na potopisu predstavila začetke parade ponosa v Turčiji in trenutno stanje po protestih v letu 2013 v parku Gezi, ki je postal simbol protirežimskih protestov v Turčiji.

Čeprav so homoseksualnost v državi dekriminalizirali že leta 1923, je kršenje človekovih pravic pripadnikov skupnosti povsem vsakdanje, na kar v LGBTq+ skupnosti glasno opozarjajo. Tudi o tem bo izvajalka potopisa pregovorila.

V Pekarni Magdalenske mreže EVS prostovoljke_ci organizirajo družbeno kritične potopise pod skupnim nazivom PEKARNA POTOPISI (potopisi, ki to niso). Ne pripravljajo tipičnih oz. klasičnih potopisov, ki bi poslušalke_ce spodbujale_i k potrošništvu in potovanju, temveč stremimo k temu, da bi ljudje čim bolj kritično razmišljali, razbijali ustaljene stereotipe in predsodke ter preizpraševali in iskali vzroke za družbene neenakosti in izkoriščanje v svetu.

Razbijamo stereotipe! Vstop prost!

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov