Sedmi glas

Je slovenščina vaš drugi jezik in se želite družiti ter izobraževati preko kulture in umetnosti? Pridružite se nam v ponedeljek, 3. 12. 2018, ob 17.uri na prvem srečanju v okviru programa Sedmi glas. Srečanje bo potekalo v dvorani Vetrinjskega dvora, Vetrinjska ulica 30, Maribor.

Osnova brezplačnega izobraževalnega programa Sedmi glas (aluzija na Bergerjevega Sedmega človeka, migrantskega delavca) je tedensko obiskovanje kulturnih dogodkov, ki vam omogoča stalen stik z umetnostjo, spoznavanje kulturnih organizacij, umetnikov in prebivalcev mesta ter ustvarja prostor za pogovor o videnem/slišanem/doživetem.

Dodatno omogoča pridobivanje novega znanja in veščin za zražanje v različnih medijih (pisanje, video intervju, vlog, fotoreportaža, avdio prispevki, podcasti, animacija), nadgradnjo slovenskega jezika skozi pisanje kritiških besedil v sodelovanju z lektorjem slovenskega jezika ter pridobivanje širšega znanja s področja umetnosti in kritiške misli.

 

Teoretični del, ki zajema predavanja, delavnice in bralne krožke, bo potekal ob ponedeljkih v Vetrinjskem dvoru, Vetrinjska ulica 30.

Praktični del bo potekal skozi obiskovanje različnih kulturnih dogodkov v Mariboru.

Izobraževalna druženja bodo potekala v treh sklopih dvakrat tedensko:

  1. sklop: 1. december 2018 – 28. februar 2019
  2. sklop: 1. marec – 30. junij 2019
  3. sklop: 1. september -30. november 2019

Namen projekta Sedmi glas je spodbujanje, mobilizacija, motivacija in proaktivno delovanje priseljencev in manjšinskih etničnih skupin za njihovo večjo socialno vključenost in zaposljivost ter višjo stopnjo zaposlenosti.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Partnerji: Kooperativa PERON z.o.o., so. p., Društvo za razvoj filmske kulture in Zavod Mariborski radio študent – MARŠ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

 

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov