Filmopeka – Božja dežela in Abeo

Vabljene_i, da se nam pridružite na LGBTQ+ izdaji Filmopeke, ki bo v četrtek, 8. 11. 2018, ob 19. uri v INFOPEKI. Ogledale_i si bomo film Božja dežela in kratko animacijo Abeo. Oba predvajana filma predstavljata priseljenske zgodbe v LGBTQ + kulturi. Po ogledu filma tradicionalno sledita predavanje in pogovor s filmskih kritikom Damijanom Vinterjem. Predvajana filma in predavanje bosta potekala v angleškem jeziku. Vstop prost.

Božja dežela (God’s Own Country, Francis Lee, 2017, 104 min)

Zgodba je postavljena na odročno kmetijo v Yorkshiru in govori o ljubezni med Johnnyjem, mladim ovčerejcem, in Gheorghem, romunskim imigrantom.

Napovednik: https://www.youtube.com/watch?v=2sPE9sbXQoQ

Abeo (Brenda Lopez, 2018, 7′)

Brezkompromisen kratki animirani film mešane tehnike, ki prikazuje potovanje Nadie in Lupe, dveh migrantk, ki sta tvegali življenje, da bi prečkali arizonsko puščavo in poiskali lepši jutri. Film Abeo je prejel posebno omembo na tekmovanju Borderlands na mednarodnem filmskem festivalu Stop Trik.

Napovednik: https://vimeo.com/294956795

Tudi tokrat se nam bo pridružil pronicljiv filmski kritik Damijan Vinter. Damijana poznamo kot priznanega filmskega kritika, soustvarjalca in sovoditelja mnogih televizijskih in radijskih oddaj o filmu, nekdanjega programskega direktorja Kinematografov Maribor in Koloseja Maribor ter izjemnega poznavalca in ljubitelja filma.

Filmopeka je del cikla dogodkov HERE WE ARE!, ki bodo potekali v Mariboru na temo kulture, življenj in zgodb skupnosti LGBTQ+. Celoten program si lahko ogledate tukaj: http://www.infopeka.org/web/?p=67212

Operacijo »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju -1 » izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina projekta odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija in Evropska Komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih publikacija vsebujejo.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov