Pekarna potopis o pravicah LGBTQ+ oseb po svetu

Vabljen_a na Pekarna potopisi (potopisi, ki to niso) o pravicah LGBTQ+ oseb po svetu, v sredo, 7. 11. 2018, ob 19:00 v prostore INFOPEKE. Potopis bo potekal v angleškem jeziku, ki ga bosta izvedla Esme Williams in Rafa Peláez, EVS prostovoljki_ca Pekarne Magdalenske mreže. Vstop prost.

V tokratni posebni izdaji mladinskega programa Pekarna potopisi (potopisi, ki to niso) se bomo vprašale_i, kaj pomeni biti LGBTQ+ popotnica_k. Pregledale_i bomo trenutni položaj pravic skupnosti LGBTQ+ po svetu, pri čemer bomo izpostavile_i različne izkušnje posameznic_kov in preučile_i ogromne razlike med mesti ter regijami znotraj določenih držav. Na koncu potopisa bomo nekaj časa posvetile_i debati in možnosti podelitve lastnih izkušnje.

Potopis je del cikla dogodkov HERE WE ARE!, ki bodo potekali v Mariboru na temo kulture, življenj in zgodb skupnosti LGBTQ+.

Celoten program si lahko ogledate tukaj: http://www.infopeka.org/web/?p=67212

Pekarna potopisi (potopisi, ki to niso) so družbeno kritični potopisi, katerih namen je razbijati stereotipne predstave o določeni državi in spodbuditi ljudi h kritičnemu mišljenju.

Operacijo »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju -1 » izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina projekta odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija in Evropska Komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih publikacija vsebujejo.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov