Cikel HERE WE ARE! LGBTQ+ zgodbe, kultura in življenje

Prijazno vabljene_i, da se nam pridružite na tridnevnem ciklu dogodkov HERE WE ARE! LGBTQ+ ZGODBE, KULTURA IN ŽIVLJENJE.
S ciklom želimo Maribor narediti LGBTQ prijaznejši. Vsi dogodki, ki bodo potekali od srede, 7. 11. 2018, do petka, 9. 11. 2018, na različnih lokacijah, bodo v angleščini in brez vstopnine.

Kot odziv na pomanjkanje LGBTQ+ scene v Mariboru smo organizirale_i program dogodkov z namenom, da predstavimo zgodovino, kulturo in življenja skupnosti LGBTQ+.

Cikel otvarjamo v sredo zvečer s PEKARNA POTOPISI (potopisi, ki to niso), v okviru katerega bomo predstavile_i trenutni položaj pravic LGBTQ+ skupnosti po svetu in razpravljale_i o tem, kaj pomeni biti LGBTQ+ popotnica_k.
V četrtek nadaljujemo s FILMOPEKO, filmskim večerom, kjer bo po ogledu filma God’s own country sledila diskusija, ki jo bo vodil filmski kritik Damijan Vinter.

V petek sledi okrogla miza z gosti_jami iz LGBTQ skupnosti o LGBTQ+ gibanju in njegovi trenutni situaciji v Sloveniji in Mariboru. Pogovarjale_i se bomo z Mitjo Blažičem (Legebitra), Tanjo Veber (Maribor skozi rožnata očala), Linn Julian Koletnik (TransAkcija), Vesno Liponik (Lezbična četrt) in Natašo Sukič (ŠKUC LL).

Po okrogli mizi pa vas vabimo na zaključno queer zabavo v klubu Wetrinsky.

PROGRAM:

7. 11. 2018 / sreda
PEKARNA POTOPISI (POTOPISI, KI TO NISO) o pravicah LGBTQ oseb po svetu
čas in lokacija: 19:00 v prostorih INFOPEKE (Ob železnici 16)

8. 11. 2018 / četrtek
FILMOPEKA (God’s own country) ogled filma in diskusija z Damijanom Vinterjem
čas in lokacija: 19:00 v prostorih INFOPEKE (Ob železnici 16)

9. 11. 2018 / petek
Okrogla miza z gosti_jami iz LGBTQ skupnosti o LGBTQ+ gibanju in njegovi trenutni situaciji v Sloveniji in Mariboru.
čas in lokacija: 19:00 v prostorih kluba Wetrinsky (Vetrinjska ulica 30)

9. 11. 2018 / petek
ZAKLJUČNA QUEER ZABAVA
čas in lokacija: 22:00 v prostorih kluba Wetrinsky (Vetrinjska ulica 30)

Cikel dogodkov bo potekal v sodelovanju in z materialno podporo: Salon uporabnih umetnosti, Wetrinsky bar, Vetrinjski dvor, Narodni dom Maribor in Foto klub Maribor.

Operacijo »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju -1 » izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.    

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina projekta odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija in Evropska Komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih publikacija vsebujejo.


Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov