Spoznajte rezidentko: Katarzyna Pagowska

Vljudno vabljene_i na spoznavni večer in pogovor z umetnico Katarzyno Pagowsko, ki je gostimo v okviru rezidenčnega programa SobaZaGoste v torek, 30. 10. 2018, ob 19. uri v Salonu uporabnih umetnosti (Glavni trg 1, Maribor).

Katarzyna Pagowska živi in dela v Varšavi, na Poljskem. Ukvarja se s performativnimi akcijami, inštalacijo in fotografijo. Pogosto ustvarja socialno občutljiva dela v javnem prostoru. Še posebej jo zanima pojem identitete v socialnem, estetskem in političnem kontekstu. Študirala je filozofijo na Univerzi v varšavi, kiparstvo na Akademiji finih umetnosti v Varšavi ter umetnost na Falmouth College of Fine Arts, v UK. Razstavljala je na številnih razstavah po Evropi in ZDA. Dela tudi kot oblikovalka razstav za velike umetniške inštitucije na Poljskem.

V okviru rezidence SobaZaGoste bo izdelala vprašalnik namenjem umetnicam_om, kuratoricam_jem in kulturnim delavkam_cem, da bi se bolj razumel njihov zaposlitveni status in socio-ekonomska sigurnost.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

 

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov