SobaZaGosteMaribor: Spoznajte rezidenta: Alejandra Salinas in Aeron Bergman

Vljudno vabljene_i na spoznavni večer in pogovor z umetniškim duom Alejandra Salinas in Aeron Bergman, ki ju gostimo v okviru rezidenčnega programa SobaZaGoste. Dogodek bo potekal v petek, 26. 10. 2018, ob 19. uri v Galeriji K18.

Od leta 2011 Bergman in Salinas vodita in so-kurirata Inštitut za novo konotativno akcijo – INCA, galerijo, vodeno s strani umetnikov locirano v Detroitu, Seattlu in Portlandu. Oba poučujeta na fakulteti Pacific Northwest College of Art v Portlandu, Oregon. Pred tem sta poučevala na Univerzi v Washingtonu, Bergman pa je bil tudi profesor na Akademiji za likovno umetnost v Oslu na Norveškem.
V okviru programa SobaZaGoste bosta moderirala cikel bralnih krožkov Umetnost v dobi kleptomanije, ki se ukvarja z razmerjem med umetnostjo in neoliberalizmom. 

Aeron Bergman (Detroit, USA) in Alejandra Salinas (La Rioja, Spain) sta živela v Detroitu, Torontu, New Yorku, Londonu, Barceloni, Gothenburgu, Oslu, Seattlu, in trenutno v Portlandu, Oregon. Razstavljala sta mednarodno v umetniških institucijah kot 4. Atenski bienale; 1. Bergen Assembly Triennial; 2007 Turku Bienale na Finlanskem; Fundação de Serralves v Portu; the Luminary v St. Louisu; Steirischer Herbst v Grazu; Eastside Projects v Birminghamu, ZK; Kunsthalle Exnergasse na Dunaju; ICC Tokyo; IASPIS, v Stockholmu; Lincoln Center and Dumbo Art Center v New York Cityu; e-flux in Berlinski Filmski Festival v Berlinu, Center za Sodobno Umetnost Glasgow, Edinburgh Filmski Festival and Dundee Contemporary Arts na Škotskem, MOCA v Novem Sadu, Taipei Fine Art Museum; Van Abbemuseum v Eindhovnu; Center George Pompidou and Palais de Tokyo v Parizu; IMO and Nikolaj Kunsthal v Copenhagnu; Henie Onstad Art Center, Kunstnernes Hus in 0047 v Oslu, MUDAM Luxembourg, med mnogimi drugimi. Prihajajoči projekti vključujejo samostojno razstavo v Uma Certa Falta de Coerência v Portu, na Portugalskem.

Na področju eksperimentalnega zvoka je bil tandem nagrajen z najvišjim priznanjem na Prix Ars Electronica v Linzu, Austrija leta 2002, pridobila sta tudi naročila za nova zvočna dela s strani WDR – Zahodno nemški radio in Švedski nacionalni radio. 

http://www.alejandra-aeron.com/ 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov