Zatiranje v Gromki: Laboratorij Zakonodajnega gledališča

Oktobrsko Zatiranje v Gromki posvečamo tehniki Zakonodajnega gledališča, najbolj politične oblike gledališča zatiranih. V sodelovanju med KUD Transformator in gledališko skupino Vse ali nič – Status quo na trgu dela iz Zavod Bob odpiramo laboratorij za raziskovanje gledališča kot medija politične aktivacije in dialoga z odločevalci. Vabljen_a v sredo, 17. 10. 2018, ob 20:00 v Klub Gromka.

Zakonodajno gledališče je Augusto Boal razvijal v času svojega mandata kot mestnega svetnika v Riu de Janeiru (1993/1997).

Tehniko bomo spoznavali s pomočjo dveh mednarodnih projektov: Legilab 4 Progress, ter ‘Ne pomeni ne’ (Madalena-Berlin):

– Na sprehod med osnovami in posameznimi praksami zakonodajnega gledališča nas bosta popeljala film ‘LegiLAB – poskusi v Zakonodajnem gledališču’ in e-zbornik ‘Onkraj uprizarjanja: Izkušnje z zakonodajnim gledališčem’, oba nastala v projektu LegiLab 4 Progress.

– Projekt ‘Ne pomeni ne’ temelji na zakonodajni forumski predstavi na temo neenakosti med spoli. Skupina Kuringa jo je osnovala ter izvedla v Berlinu.

 

Moderatorki in gostiteljici dogodka, Jana Burger in Gaja Vudrag, bosta poskrbeli tudi za to, da bomo o zakonodajnem gledališču ter njegovem potencialu ‘razmišljali’ tudi z lastnim izkustvom.

Te zanima, kako? Pridi pogledat …

Povezava do FB dogodka je TUKAJ.

Organizatorja: Kulturno umetniško društvo Transformator in Zavod Bob.

Soorganizatorji: LegiLAB, Pekarna Magdalenske mreže Maribor.

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

 

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov