Prostovoljsko delo mladih za mlade

Vabljen_a na UVODNO INFORMATIVNO SREČANJE v torek, 9. 10. 2018, ob 17.00 uri v INFOPEKO, na katerem ti bomo predstavile_i program prostovoljskega dela v novem šolskem letu in program usposabljanja. Usposabljanje za organizirano prostovoljsko delo se prične v sredo, 10. 10. 2018, ob 17:00 v INFOPEKI.

Program “Prostovoljsko delo mladih za mlade” je namenjen vsem mladim med 14. in 29. letom starosti. Vabljene_i dijakinje_i, študentke_i, zaposlene_i, brezposelni mladi, ki ste pripravljeni skozi šolsko/študijsko leto kot prostovoljke_ci nuditi pomoč, vzpodbudo in podporo vrstnikom, aktivno sodelovati pri oblikovanju in izvajanju mladinskih dejavnosti ali načrtovati in izpeljati projekt, s katerim bi rad_a svoje sovrstnike in širšo javnost spodbudil_a k razmišljanju in delovanju v smeri večje družbene pravičnosti, etične občutljivosti in odgovornosti do ljudi, živali ter narave.

Naš spev je strasten, naša moč je živa
in kaos ognja v srcu nam gori,
življenja strast neukrotna, neugasljiva,
ki hoče, da se v sebi izstrasti.Mi ne poznamo sanj in nepokoja
in razočaranj ne in ne prevar,
ker naša pesem, to je himna boja,
ki siplje v svet razkošje in požar.Ne vprašamo, kdo si, kaj si, po znanju
ne vprašamo, če veš, zakaj živiš,
si v centru kozmosa, dovolj spoznanju,
da z nami raziskriš se, zagoriš.

                                            (S. Kosovel: Naš spev)

V novem šolskem/študijskem letu lahko deluješ na naslednjih področjih prostovoljskega dela:

* PEKARNA DOBIŠ DAŠ – aktivno preživljanje prostega časa z otroci in mladostnicami_ki

* Nudenje brezplačne učne pomoči

* Brezmejni svet – socialno, kulturno vključevanje otrok in mladih priseljenk_cev v lokalno okolje

* STOP! Animirajmo – spoznavanje stop animacije v teoriji in praksi

* RUBRIKA: FILMOPEKA – kreativno pisanje filmskih kritik, ogled filmov, organizacija filmskih večerov

* Gledališka šola Mlada pest – spoznavanje različnih gledaliških tehnik, soustvarjanje celotnega umetniškega procesa, ki mu bo sledila tudi zaključna produkcija.

 

Zagotavljamo ti:

Ustrezno usposabljanje pred pričetkom dela, možnost individualnih in skupinskih konzultacij, usposabljanje ob delu, podporo in spremljanje, povračilo potnih stroškov, prost vstop na vse prireditve, ki jih organizira Zavod Pekarna Magdalenske mreže, brezplačno udeležbo na usposabljanjih za mladinsko delo na lokalnem, nacionalnem in mednarodnem nivoju, potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu, možnost razvijanja in uresničevanja lastnih idej, spoznavanje novih prijateljic_ev itd.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov