GuestRoomMaribor: Spoznajte tandem – Nikki Passath in Elisabeth Saubach

Vljudno vabljeni na spoznavni večer s prvim umetniško-kuratorskim tandemom, ki ga bomo v okviru programa SobaZaGoste gostili. V Mariboru sta že prispela umetnik Nikki Passath in kuratorka Elisabeth Saubach, ki sta bila izbrana in povabljena na eno-mesečno rezidenco v sodelovanju z graško organizacijo < rotor > in Fundacijo Sonda. Veselilo nas bo, če se nam boste v ponedeljek, 24. 9. 2018, ob 19. uri pridružili v Salonu uporabnih umetnosti.

NIKKI PASSATH išče v svojih umetniških kreacijah odgovore na skrivnosti življenj ljudi, njihovega družbenega vedenje in čustev, njihovega vedenja v primerjavi s stroji in okoliško naravo. Na tem avanturističnem potovanja v iskanju znanja, se dotika različnih disciplin. Od robotike do umetne inteligence, od kvantne fizike do znanosti o življenju. Pri različnih raziskovalnih potovanjih v Afriko skozi Evropo v Ameriko in Avstralijo najde odgovore, ki se izrazijo v kinetičnih predmetih, fotografijah in umetniško-znanstvenih konfiguracijah. Izraža se z uporabo različnih materialov, tehnologij in medijev ter vedno išče nove izzive v obliki in vsebini.

Niki Passath se je rodil leta 1977 v Gradcu, živi in ​​dela v Gradcu in na Dunaju ter poučuje na Univerzi za uporabne umetnosti na Dunaju. Študiral je violončelo, arhitekturo, diplomiral pa je iz digitalne umetnosti.

Več na: http://niki.xarch.at/wordpress/

 

ELISABETH SAUBACH BA., MA je po številnih opravljenih praksah (Neue Galerie in Museumskademie, Universumuseum Joanneum / Galerie Remixx / <rotor> / Galerie Eugen Lendl) pričela s kuriranjem razstav, kot so “Stephan Lupino – Expo Graz Vol 1”, “Renate Kordon – FLAT ENTRANCE TO THE UNIVERSE”, Galerie Ark Kültür, Istanbul, “Renate Kordon – Ich häute mich wo bleibt der Schmetterling”, Galerie Eugen Lendl. Leta 2015 je z Iris Kasper ustanovila “the contemporary collective graz” (sodobni kolektiv graz). Kolektiv poleg nekaterih projektnih sodelovanj (“Das was bleibt”, izvedba in zvočni kolaž Edda Strobl, Bruselj / Kaus Dieter Zimmer – FLOAT) primarno kurira razstave v galerijskem prostoru Schaufenstergalerie SCHARF. Saubach trenutno piše doktorat Karl Fraznz Univerzi v Gradcu s fokusom na odnosu med umetnostjo in ritualom v kontekstu sodobne umetnosti ter obenem dela v “esc medien kunst”.

Elisabeth Saubach živi in ​​dela v Gradcu kot samostojna kuratorka in umetnostna zgodovinarka.

Več na: https://contemporarycollectivegraz.at/test

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov