PEKARNA POTOPISI (potopisi, ki to niso): Japonska

Vabljen_a na dogodek PEKARNA POTOPISI (potopisi, ki to niso) z naslovom Japonska, ki se bo odvil v petek, 28. 9. 2018, ob 18:00 v prostorih INFOPEKE. Potopis bo potekal v angleškem jeziku, ki ga bosta izvedla Esme Williams in Rafa Peláez. Zajemal bo zgodovinski, kulturni in geografski pregled nenavadnih dejstvih o državi kontrastov.

Japonska – dežela vzhajajočega sonca in aktivnih vulkanov je država, ki leži ob vzhodni obali Azije. Sestavljena je iz niza velikih otokov s 127,5 milijoni prebivalk_cev. Japonska ima z več kot 27% prebivalstva, starejšega od 65 let, najvišji delež starejših na svetu. In ali ste vedele_i, da ima Japonska 5,5 milijona prodajnih avtomatov?

V Pekarni Magdalenske mreže EVS prostovoljke_ci organizirajo družbeno kritične potopise pod skupnim nazivom “Pekarna potopisi” (potopisi, ki to niso). Ne pripravljajo tipičnih oz. klasičnih potopisov, ki bi poslušalke_ce spodbujale_i k potrošništvu in potovanju, temveč stremimo k temu, da bi ljudje čim bolj kritično razmišljali, razbijali ustaljene stereotipe in predsodke ter preizpraševali in iskali vzroke za družbene neenakosti in izkoriščanje v svetu.

Potopis bosta predstavila Esme, ki je študirala in delala na Škotskem ter v letu 2017 obiskala Japonsko. In Rafa, ki je študiral geografijo in migracije v Španiji in na Portugalskem. Trenutno pa opravljata Evropsko prostovoljsko službo v Pekarni Magdalenske mreže.

Razbijamo stereotipe! Vstop prost!

 

 

 

 

 

 

 

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina projekta odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija in Evropska Komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih publikacija vsebujejo.

Operacijo »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju -1 » izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.    

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov