Filmopeka: Perfect Blue

Vabimo te, da se nam pridružiš v četrtek, 20. 9. 2018, ob 19.00 uri, v prostorih INFOPEKE, kjer si bomo ogledale_i japonsko animirano psihološko srhljivko Perfect Blue. Po ogledu filma sledi diskusija s Jesúsom Fernándezom, ljubiteljem filma in animacije. Ogled filma in diskusija sta brezplačna ter v angleškem jeziku.

Perfect Blue (Satoshi Kon, Japonska, 1997/98, 80 min)

Animirana srhljivka prikazuje življenje Mime, pevke japonske najstniške pop senzacije Cham!, ki se odloči, da bo pevsko kariero zamenjala za igralsko. A njena odločitev povzroči vrsto neljubih dogodkov na različnih področjih, predvsem nadlegovanje oboževalca, obsedenega z njo in vrsto nenavadnih dogodkov, ki se dogajajo okoli nje.

Bloger Vid Šteh o filmu, ki si ga bomo ogledale_i: “Japonske anime že od nekdaj veljajo za dober material, iz katerega mnogo čezlužnih filmarjev črpa navdih, včasih pa tudi še kaj več oz. kar vse (dober primer tega je ZF epos The Matrix). Misteriozni psihološki triler Perfect Blue ne predstavlja nobene izjeme; filmar Darren Aronofsky je namreč priznal, da mu je pričujoča animiranka služila kot navdih za njegovo srhljivo mojstrovino Black Swan, saj se oba filma dotikata občutljive tematike mračnih plati zvezdništva in izgube posameznikove identitete, ki se sprehaja na meji med realnostjo in fikcijo.”

Filmopeka je filmsko izobraževanje z ogledi filmov, ki jim sledijo predavanja strokovnjaka s področja filma.

Predavanje bo izvedel EVS prostovoljec, Jesús Fernández, ki je v Granadi študiral umetnost.

 

 

 

 

 

 

 

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina projekta odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija in Evropska Komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih publikacija vsebujejo.

Operacijo »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju -1 » izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.    

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov