StopTrik Workshot 2018: Osbert Parker: Avanture v piksilaciji – delavnica sodelovanja, ali Ko trčijo svetovi – slog in tehnika kot del pripovedovanja zgodb

Ustvarite enominutni film z zanimivo in privlačno zgodbo, ki jo je navdihnil trk treh popolnoma nepovezanih podob. Boditi drzni, domiselni in igrivi s tehnikami, ki jih še niste uporabljali, predvsem pa – zabavajte se in se naučite novih tehnik ter spretnosti, ki jih boste lahko prenesli v svoje delo tudi po koncu delavnice.

Za začetek boste med priloženimi slikami izbrali tri razglednice in uporabili po eno iz treh ločenih tematskih skupin, ki predstavljajo bistvene elemente zgodbe: lik, situacija in okolje. To bo služilo kot izhodišče vaše zgodbe. Slike so različne – od abstraktnih in fantazijskih do brutalno realističnih. Vsako odlikuje močan grafični, ilustracijski ali fotografski slog, ki ni nujno običajen za animacijo, zato bodo morali udeleženci uporabiti svojo domišljijo in se naučiti novih spretnosti in tehnik, s katerimi bodo nepovezane elemente združili v močan in edinstven film.

Vaša prva naloga bo analiza in razprava o treh podobah, ki ste jih izbrali, ter priprava kratkega scenarija, ki bo vseboval lik iz prve od izbranih slik, v situaciji iz druge slike, ki se odvija v okolju iz tretje slike.

Delo bo potekalo v skupinah s po 5 udeleženci in naslednji korak bo razvoj preproste, a zanimive zgodbe. Nekaj ur bo na voljo, da boste na listu papirja A4 formata pripravili oris oz. kratek sinopsis. Pred začetkom produkcije bo do konca prvega dne treba ustvariti tudi grob zgodboris ki bo služil kot vizualni vodnik.

Skupine bodo imele nato imele nadaljna 2 dni za delo v sodelovalnih skupinah za izdelavo modelov, postavitev luči, animacijo, urejanje posnetkov ter dodajanje glasbe oz. oblikovanje zvoka in dokončanje filmov z uporabo poljubne animacijske in/ali pikselacijske tehnike.

Končani filmi morajo imeti tudi zvočno podobo, ki krepi vzdušje in čustva, ki jih želite s svojim enominutnim filmom sporočiti. Dokončane filme bo potrebno oddati četrti dan delavnice (7. 10.), najkasneje do 12. ure opoldne.

 

Za več informacij o Osbertu Parkerju obiščite www.osbertparker.com

Podroben urnik delavnice si je moč ogledati na https://www.stoptrik.eu/workshot-1/

Kako sodelujete na delavnici?

Delavnica je namenjena vsem, ki jih zanima (stop) animacija.

Število udeležencev je omejeno, prijave zbiramo na mail: brina.stoptrik@gmail.com.

Cena delavnice je 20 EUR.

Prosimo, da plačilo nakažete na račun:

Zavod za podporo civilnodružbenih iniciativ in multikulturno sodelovanje Pekarna Magdalenske mreže Maribor, Ob železnici 8, 2000 Maribor, Slovenia

IBAN: SI56045150000318668

SWIFT: KBMASI2X

Banka: Nova KBM d. d., Ul. Vita Kraigherja 4, 2505 Maribor

Namen: Tvoje Ime in Priimek + workshot

 

 

 

 

 

 

 

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov