Ogled dokumentarnega filma »Alma«

Društvo ZaŽivali ob svetovnem dnevu za odpravo speciesizma v okviru dogodka »Speciesizem, nacionalizem, kapitalizem« v soboto, 25. 8. 2018, ob 20:00 vabi v Infopeko na ogled dokumentarnega filma Alma (2011). Gre za drugi film iz Rouxelove trilogije o destrukciji deževnih gozdov, osredinjen na etični in ekološki vidik uporabe živali za proizvodnjo mesa, mleka in usnja v Amazoniji.

Film prikaže povezavo med destrukcijo ekosistemov in umiranjem živali prostoživečih vrst, objektivizacijo in uničenjem življenj rejenih živali ter dehumanizacijo delavk_cev, vključenih v proizvodnjo mesa in mlečnih izdelkov v kontekstu kapitalistične globalizacije. Režiser film izgrajuje s kontrastiranjem prizorov življenjskih situacij živali v deževnem gozdu z brutalnimi prizori izkoriščanja živali, vključenih v agrikulturni industrijski kompleks, ob tem pa z različnimi snemalnimi tehnikami mojstrsko dosega subjektivizacijo posamezne živali. Dokumentarni film od gledalke_ca zahteva konfrontacijo in meri na razvijanje kritične zavesti, ne da bi se poskusi širitve meja senzibilitete oprli na sočutje.

 

 

 

 

 

Več o drugih dogodkih v okviru »Speciesizem, nacionalizem, kapitalizem« TUKAJ.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov