PEKARNA POTOPISI (potopisi, ki to niso): Romunija

Vabljen_a na dogodek PEKARNA POTOPISI (potopisi, ki to niso) z naslovom Romunija, ki se bo odvil v sredo, 25. 7. 2018, ob 11:00 v prostorih INFOPEKE. Potopis bo potekal v angleškem jeziku, ki ga bo izvedel Robert Bălan.

Za naš naslednji potopis smo povabili Roberta, so-EVS prostovoljca iz Romunije. Zjutraj se nam bo pridružil (s kavo) in s kritiko trenutne politične situacije v Romuniji ter nas ozavestil o tem, kako je korupcija spodkopavala demokracijo.

Od kar je PSD (socialdemokrati) zmagala na volitvah, so se ljudje borili in protestirali proti nepravičnim in uničujočim ukrepom, ki so jih sprejeli. Zdi pa se, da to ne vpliva na njih. Romunija je v zadnjih dveh letih na razpotju, pri čemer jo pozorno spremlja EU in razpravlja o tem, ali romunski pravosodni sistem še vedno spoštuje demokratična načela in načela EU.

Kaj nam bo prinesla prihodnost?

Kava in hladna osvežitev na voljo. Razbijamo stereotipe! Vstop prost!

PEKARNA POTOPISE pripravljajo EVS prostovoljke_ci Pekarne Magdalenske mreže.

 

 

 

 

 

 

 

Operacijo »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju -1 » izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

 

 

 

 

 

 

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov