6. mednarodni Ne-festival gledališča zatiranih

Neučakano naznanjamo, da je pred nami že 6. mednarodni Ne-festival gledališča zatiranih (2.-5. avgust, Gornji Grad), kreativno in izobraževalno srečanje ustvarjalcev in umetnikov, ki delujejo po tehnikah gledališča zatiranih v Sloveniji in tujini, pa tudi drugih ljubiteljev majhnih festivalov v naravi, ki raziskujejo načela skupnosti in aktivno sodelovanje skozi umetniške in aktivistične pristope – tokrat obarvano rdeče.

Igranje spola?

Letošnja tema festivala je Igrani spol, program pa v celoti namenjamo delavnicam z uveljavljenimi tujimi in domačimi mentoricami. Na delavnicah bomo obravnavali vprašanja neenakosti spolov in oblik zatiranja v patriarhalni družbi ter iskali poti do enakosti in svobode, skozi tehnike gledališča zatiranih (Inês Barbosa (PT)), preko fizičnega in improvizacijskega gledališča ozaveščali načine uporabe telesa v vsakdanjem življenju, s katerimi utrjujemo predstave o spolu, ki nam je pripisan (Nina Vombergar (SI)), na delavnici samo za ženske pa se bomo posvetile raziskovanju razmerij moči med spoloma in situacije skozi estetiko gledališča zatiranih ter opredelile takšne, kot jih dojemamo ženske (Jana Burger (SI)).

Več o delavnicah in mentoricah najdete TUKAJ.

 

V času delavnic zato zagotovimo tudi varstvo otrok za najmlajše (3 – 6 let) in gledališko delavnico ‘Pravljice drugače’ za otroke od 7 – 10 let, kjer bodo udeleženke_ci na podlagi znane pravljice ustvarili svojo lastno različico.

Več o delavnici za otroke najdete TUKAJ.

 

Brezplačne predstave

Na glavni oder Ne-festivala, Pr’ kozolc’ prihajajo predstave, s katerimi bomo odpirale problematike neenakosti med spoli in dajale glas ženskam. Predstava o anarho-feministki Emmi Goldman, EMA, v izvedbi kolektiva ZIZ, bo odpirala vprašanja moči in neenakosti v družbi ter spodbuja k boju za pravicami, ki nam pripadajo. Koncertna predstava Pod vodo v izvedbi Maje Dekleva Lapajne in Alenke Marinič se ukvarja z doživljanjem tesnobe današnjega časa ter ponuja duhovit razmislek o tem, kje trenutno smo in kam se lahko umaknemo. Zakonodajna forumska predstava Status quo na trgu delu skupine Vse ali nič pa bo preizpraševala (prekarni) položaj na trgu dela.

Za otroke in družine bo na ogled predstava Moje prav(lj)ice v izvedbi KUD-a Transformator, kjer bomo skupaj iskali načine, kako dati več moči in glasu ženskim likom v pravljicah.

Več o predstavah najdete TUKAJ.

Pridite, soustvarjajte in barvajte rdeče z nami! Ponovno se nas bo zbralo samo 50!

 

 

 

 

 

 

 

 

CENA NE-FESTIVALA:

— KARTA Z DELAVNICAMI: 4-dnevna karta – 45 EUR*.

— KARTE BREZ DELAVNIC: 1-dnevna karta – 12 EUR** , 2-dnevna karta – 20 EUR**, 3-dnevna karta 30 EUR**

 

*V karto je vključeno spanje v Ne-festivalskem kampu, jutranja kava, čaj in sadje, dva veganska/vegetarijanska obroka dnevno – kosilo in večerja, delavnice in predstave, delavnice za otroke med 7. in 10. letom ter varstvo za otroke, mlajše od 7 let.

**V karto je vključeno spanje v Ne-festivalskem kampu, prehrana (jutranja kava, čaj in sadje, dva veganska/vegetarijanska obroka dnevno – kosilo in večerja), predstave in delavnice za otroke med 7. in 10. letom.

 

PRIJAVI SE TUKAJ!

Produkcija: Kulturno umetniško društvo Transformator, Pekarna Magdalenske mreže Maribor, Zavod BOB, ZIZ.

 

Soorganizatorji: DEOS Center starejših Gornji Grad in Zavod MARS Maribor

Ne-festival financirajo: Občina Gornji Grad, Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob

železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov