Predavanje »Video igre kot umetnost«

Vabimo te na predavanje o računalniških igrah in umetnosti, v četrtek 7. 6. 2018, ob 18:00 uri v prostore INFOPEKE. Predavanje bo potekalo v angleškem jeziku.

Ali so tudi računalniške igre umetnost? Umetnost navadno razumemo kot nekaj, kar ima estetsko in sporočilno vrednost. Z umetniškim ustvarjanjem izražamo čustva in ideje – kar pomeni, da so lahko tudi računalniške igre umetniška forma. Toda mnogi se s tem ne strinjajo, pa tudi sicer si računalniških iger v muzejih ne moremo ogledati. Namen predavanje je prikazati, zakaj bi morali računalniške igre upoštevati kot umetniško formo in kakšna merila bi morale igre dosegati, da bi jih lahko šteli za umetnost.

 

 

 

 

 

 

 

Predavanje bo izvedel EVS prostovoljec Jesús Fernández Santander, ki je študiral umetnost v Granadi.

 

Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina projekta odraža izključno stališča avtorja/jev. Nacionalna agencija in Evropska Komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih publikacija vsebujejo.

Operacijo »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju -1 » izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.    

 

 

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov