Filmopeka – Hedwig and the Angry Inch

»Festival prostovoljstva v Mariboru 2018« bomo zaključile_i s filmsko projekcijo na temo LGBTIQ in predavanjem. Vabimo te, da se nam pridružiš v petek, 18. 5. 2018, ob 20.00, v prostorih INFOPEKE, kjer si bomo ogledali film Hedwig and the Angry Inch v režiji John Cameron Mitchel iz leta 2001. Predavanje in pogovor bo vodil filmski kritik Damijan Vinter. Ogled filma in predavanje sta brezplačna.

Hedwig and the Angry Inch (John Cameron Mitchell, ZDA, 2001, 1h:35 min)

Nenavaden avtorski prvenec Johna Camerona Mitchella, ki na proniciljivo zabaven, a hkrati subtilno prefinjen način preko glasbene in vizualne barvitosti obravnava sprejemanje drugačnosti in iskanje identitete v kontekstu polpreteklih družbeno političnih razmer v dialogu med Evropo in ZDA.

Filmopeka je filmsko izobraževanje z ogledi kinotečnih filmov, ki jim sledijo predavanja strokovnjaka s področja filma.
Z majsko Filmopeko bomo obeležile_i mednarodni dan boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji ter s tem opozorile_i lokalno skupnost na nasilje in diskriminacijo, ki jo doživljamo LGBTIQ+ osebe.

Predavatelj Damijan Vinter je priznan slovenski filmski kritik, soavtor in sovoditelj številnih televizijskih in radijskih oddaj o filmu, nekdanji programski vodja Kinematografov Maribor in Koloseja Maribor ter nenazadnje izjemen poznavalec in ljubitelj filmske umetnosti. Na predavanju nam bo celostno predstavil tokratni film, predavanju pa bo sledila tudi diskusija

 

 

Operacijo »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju -1 » izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.    

 

 

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov