Urbani sprehod »Flora, favna, potok in park«

Stopinje mesta te v soboto, 5. 5. 2018, ob 10:30 vabijo na urbani sprehod »Flora, favna, potok in park«. Dobimo se pri Skupnostnih urbanih EKO vrtovih ob Pekrskem potoku, blizu krožišča Borova vas na zahodni obvoznici in se sprehodimo ob strugi Pekrskega potoka.

V okviru globalne akcije Urbani sprehodi Jane’s Walk, ki poteka po celem svetu, se bomo v Mariboru z geslom »hodi, opazuj, povezuj« sprehajali_e ob strugi Pekrskega potoka, priljubljeni peš poti mnogih. Za območje ob potoku so v preteklosti že nastajali načrti parka. Le-ta bi popestril in dvignil kakovost življenja okoliških blokovskih naselji, a je trenutno tam le uhojena pot, otroško igrišče, dotrajan skejt park in nekaj klopi. Občina trenutno dela na projektu Parka ob Pekrskem potoku, v katerega pohvalno vključuje tamkajšnje prebivalke_ce. Sprehod bo tako odlična priložnost, da izvemo kaj o preteklosti območja in da se ob potoku pogovorimo, kakšen park si želimo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stopinje mesta so program prostovoljk_cev MISC INFOPEKA. Udeležba na sprehodu je brezplačna. Sprehodi se izvajajo ob vsakem vremenu. Vabljeni_e!

Operacijo »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju -1 » izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.   

 

 

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov