Forumska predstava “Čigava skrb?” / “Who cares?”

V ponedeljek, 16. 4. 2018, ob 19:00 v ateljeju Vetrinjskega dvora gostimo dunajsko skupino gledališča zatiranih, Tdu Wien, s forumsko predstavo »Čigava skrb«, kjer bomo odpirali tematiko patriarhalnih idealov družine in različna gledišča na nepravičnost, povezano z oskrbo in nego.

Evelyn skrbi za svojega bolnega, rahlo dementnega očeta Richarda. Težko najde čas sama zase, saj njen oče zavrača kakršnokoli zdravniško pomoč. Martin, Evelynin brat, ne pomaga pri skrbi za očeta, saj tega sam ne želi in ne zna…

Forumsko gledališče je gledališka tehnika, s katero postavljamo na oder zgodbe vsakdana. Občinstvo je vabljeno (vendar ne prisiljeno) k sodelovanju na odru, v predstavi, z namenom spreminjanja razpleta/zaključka zgodbe. Forumsko gledališče odpira prostor za samorefleksijo lastnih dejanj na odru ter iskanja drugačnih rešitev/alternativ za boljši svet.

Naša starajoča se družba postavlja skrb, nego, oskrbo za izziv v mnogih družinskih skupnostih. Vendar pa se običajni pristop ne zdi najbolj primeren. Čeprav je oskrba in nega zelo pomembno delo, zanj ni omogočenega plačila, prav tako v družbi ni prepoznano kot opravljeno delo. Poleg tega pa so v vlogi reproduktivnih, oskrbujočih, negujočih, gospodinjskih in vzgajajočih večinoma ženske. “Čigava skrb?” izpostavlja problematiko skrbstvenega dela kot problem spolne neenakosti.

“Das ReflActiv” je gledališka skupina dunajskega združenja gledališča zatiranih/TO Vienna.

Dogodek je plod sodelovanja TO Vienna (www.tdu-wien.at), KUD Transformator (www.kudtransformator.com) ter Pekarne Magdalenske mreže.

Vsakdo je dobrodošel! Med predstavo boste lahko stopili na oder in odigrali skupaj z nami!

Vstopnine ni – zbiramo prostovoljne prispevke za potne stroške gostujoče skupine.

Predstava bo v angleškem jeziku.

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov