Dan za spremembe – Dan za povezovanje v Mariboru

Lokalna mreža prostovoljskih organizacij “Prostovoljstvo v Mariboru” vabi v soboto, 7. 4. 2018, na Dan za spremembe 2018 v Mariboru. Tema devetega Dneva za spremembe, ki ga na nacionalni ravni koordinira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, je povezovanje v skupnosti.

Že vse od leta 2010 v začetku pomladi skušamo prostovoljske organizacije prebivalke_ce Slovenije nagovoriti, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljke_ci. Na ta dan se o prostovoljstvu ne le pogovarjamo, ampak se lotevamo konkretnih dejanj, s katerimi izboljšujemo življenje v svojem okolju in v širši družbi.

 

 

 

 

 

Tokratni Dan za spremembe v Mariboru bomo članice mreže »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki jo koordinira Pekarna Magdalenske mreže Maribor, obeležile z aktivnostmi, ki spodbujajo sodelovanje in povezovanje med ljudmi v skupnosti.

 

Dnevu za spremembe v Mariboru se lahko pridružite in »spreminjate tudi vi«!

 

 

 

 

 

SKUPNE aktivnosti mreže »Prostovoljstvo v Mariboru«, namenjene vsem starostnim skupinam, bodo potekale v Magdalenskem parku.

– GVERILSKA URBANA INTERVENCIJA / 7. 4. 2018 od 10:00 do 13:00, Magdalenski park

V sodelovanju s sorodnimi organizacijami bomo izvedli gverilsko urbano intervencijo v dotrajano parkovno infrastrukturo. Več skupin bo s pomočjo odpadnih barvnih ploščic, betonske mase in »grafitov« estetsko oživelo in opozorilo na dotrajane parkovne površine (klopce in pešpoti) v spodnjem ter zgornjem delu Magdalenskega parka. Lotili se bomo tudi dotrajane asfaltne površine v Kulturnem centru Pekarna. Z dopoldansko akcijo želimo opozoriti na pomembnost odprtih javnih površin, ki so prepuščena postopni degradaciji. Prav tako želimo z akcijo ozavestiti skupnost o pomenu javnih odprtih prostorov, ki zagotavljajo med drugim tudi potrebno areno socialne interakcije med ljudmi ter krepijo solidarnost. Magdalenski park postaja vse bolj dotrajan prostor, zato je z naše strani nujna osveščevalna in socialna intervencija, ki bo opozorila na nujnost urejanja skupnih površin, kjer posledično lahko poteka svobodna interakcija, komunikacija, pa tudi učenje.

Urbano akcijo bomo izvedle Pekarna Magdalenske mreže Maribor, Slovenska filantropija, Zelena steza, Mladinski kulturni center Maribor in PIKA. Dnevni center za otroke in mladostnike Maribor.

 

DODATNE aktivnosti članic mreže »Prostovoljstvo v Mariboru«:

– KULTURNO GLASBENI PROGRAM / 26. 3. 2018, Dom starejših Idila, Vukovski Dol 30, Jarenina

Zavod Antona Martina Slomška Maribor v sodelovanju z Domom starejših Idila pripravlja ob materinskem dnevu kulturno-glasbeni program.

– TRADICIONALNE JEDI RAZLIČNIH DRŽAV / 28. 3. 2018, Hostel Pekarna, KC Pekarna

Slovenska filantropije, Dijaški dom Maribor in MKC z udeleženci programa »Delat grem« bodo pripravili prikaz tradicionalnih jedi različnih držav. Delat grem! ponuja mladim med 15. in 29. letom sklope različnih usposabljanj, skozi katera udeleženci krepijo različna znanja in kompetence ter tako večajo možnosti svoje zaposlitve. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada

– IZDELOVANJE PTIČJIH HIŠIC / 5. 4. 2018 od 16:00 do 19:00, Dom ustvarjalnosti mladih Maribor, Razlagova 16

Zveza prijateljev mladine Maribor vabi na modelarsko delavnico izdelovanja ptičjih hišic, ki jih bomo v soboto, v času Gverilske urbane intervencije, namestili v Magdalenskem parku.

– ČITALNICA NA DVORIŠČU: POŽAR S SLIKARKO BOJANO DIMITROVSKO / 7. 4. 2018, Vetrinjski dvor

Zavod MARS Maribor vabi na druženje v Čitalnico na dvorišču z ilustratorko slikanice Požar.

 

Aktivnosti ob Dnevu za spremembe v Mariboru 2018 podpirajo Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, Zavod MOVIT, Mladinski kulturni center Maribor in ITALKO, trgovina in storitve, d.o.o.

Aktivnosti ob Dnevu za spremembe v Mariboru 2018 sofinancirata Mestna občina Maribor in Urad RS za mladino.

 

 

 

Operacijo »Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju -1 » izvaja Pekarna Magdalenske mreže Maribor. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.    

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov