Nežka Struc: Prostor poezije

Prostor poezije se ukvarja s prostorsko postavitvijo poezije – z njeno umeščenostjo v okolje in z možnostmi njenega razstavljanja. Prostorska postavitev je na ogled v Galeriji K18 do 10. 4. 2018, in sicer vsak delovnik med 14:00 in 18:00.

Poezija, ki je sestavljena iz komponent zvoka, časa in simbolnega pomena, s seboj nosi tudi vizualno podobo, oziroma neko predmetnost (s poudarkom na zapisu poezije, se je ukvarjala konkretna poezija, vizualna poezija, netart). Po drugi strani lahko sporočilo poezije poiščemo na preseku fizičnega in družbenega prostora.

Prostorska postavitev s pomočjo razkosanih komponent poezije preizvprašuje fizične dimenzije poezije (Poezija pod vodo), njene transformacije in prehajanja iz drugih medijev (Prehod/Passage (Plastenje), avtorica Doroteja Erhatič) ter potencial njenega povezovanja z okoljem ljudi v katerega jo vedno znova nekdo pahne (Fasada, Najboljši sosedi).

Prostor poezije se naslanja na sloves in preteklost ulice ter s poezijo kot posrednico vzpostavlja odnos med galerijskim in zunanjim prostorom, intervenira v dinamiko ožje mestne okolice ter mimoidoče in statične povezuje v nezakoličenem, skupnem in mejnem prostoru.

V tem času je v galeriji na volju tudi knjiga Nežke Struc: Nihanja.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov