Tematski sprehod »Komu pa naše mesto služi?«

Stopinje mesta te v okviru Festivala sprehodov vabijo v soboto, 24. 3. 2018, ob 10:15  na tematski sprehod “Komu pa naše mesto služi?” Dobimo se ob 10.15 na Glavnem trgu ob Kužnem znamenju in se sprehodimo po centru mesta.

Mesto niso le zgradbe in ceste, mesto so njegovi ljudje. Zgradbe, ceste in pločniki ter ostala infrastruktura bi morala biti načrtovana z mislijo, da funkcionalno zadovoljuje potrebe tam živečih. Kot se staramo ljudje, se stara tudi beton. Na sprehodu si bomo ogledale_i primere, za obstoječe okolje, sila neugodne prenove in novogradnje ter izpostavile_i primere dobre prakse. Včasih so arhitekturne in urbanistične rešitve narejene z mislijo na uporabnike, v večini primerov pa so žal le odraz odtujenega arhitekturnega ali urbanističnega načrtovanja. Sprehod bo sledil geslu Jane Jacobs “hodi, opazuj, povezuj” in bo tako odlična priložnost, da izmenjamo svoje poglede na mesto, v katerem živimo oziroma ste ga obiskale_i.

Stopinje mesta je program prostovoljk_cev MISC INFOPEKA. Udeležba na sprehodu je brezplačna. Sprehodi se izvajajo ob vsakem vremenu. Vabljene_i!

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov