Predstavitev Evropske prostovoljske službe

Predstavitev Evropske prostovoljske službe v okviru dogodka “Kako v tujino?“, katerega namen je predstaviti možnosti mobilnosti za mlade, pripravlja Oddelek za mednarodno sodelovanje Študentske organizacije Univerze v Mariboru. Na dogodku, ki bo v četrtek, 22. 3. 2018, med 18:00 in 20:00 uri v prostorih  ŠTUK-a sodeluje tudi naša organizacija. EVS koordinatorica Nataša Usar bo predstavila Evropsko prostovoljsko službo, Jesús Fernández Santander, Rafael Peláez Martín in Esme Winnifred Williams pa osebno izkušnjo opravljanja prostovoljskega dela v Mariboru.

Evropska prostovoljska služba (EVS) je program, ki vsem mladim med 18. in 30. letom omogoča, da postanejo prostovoljci in prostovoljke v drugi državi za časovno obdobje od 2 do 12 mesecev in s tem izkoristijo priložnost za učenje skozi delo ter za življenje v tujem okolju. Ob tem jim EVS projekt omogoča razvijanje socialnih veščin in občutek za solidarnost ter poglobljeno razumevanje drugačnosti.

Povezava do FB dogodka tukaj.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov