K18: Nežka Struc: Prostor poezije

V torek, 20. 3. 2018, si ob 19. uri vabljen_a v Galerijo K18 na otvoritev prostorske postavitve poezije in pesniški večer. Brale_i bodo Nežka Struc, Tanja P. Hohler, Dejan Koban, Kristina Kočan, …

Prostor poezije se ukvarja s prostorsko postavitvijo poezije – z njeno umeščenostjo v okolje in z možnostmi njenega razstavljanja.

Poezija, ki je sestavljena iz komponent zvoka, časa in simbolnega pomena, s seboj nosi tudi vizualno podobo, oziroma neko predmetnost (s poudarkom na zapisu poezije, se je ukvarjala konkretna poezija, vizualna poezija, netart). Po drugi strani lahko sporočilo poezije poiščemo na preseku fizičnega in družbenega prostora.

Prostorska postavitev s pomočjo razkosanih komponent poezije preizvprašuje fizične dimenzije poezije (Poezija pod vodo), njene transformacije in prehajanja iz drugih medijev (Prehod/Passage (Plastenje), avtorica Doroteja Erhatič) ter potencial njenega povezovanja z okoljem ljudi v katerega jo vedno znova nekdo pahne (Fasada, Najboljši sosedi).

Prostor poezije se naslanja na sloves in preteklost ulice ter s poezijo kot posrednico vzpostavlja odnos med galerijskim in zunanjim prostorom, intervenira v dinamiko ožje mestne okolice ter mimoidoče in statične povezuje v nezakoličenem, skupnem in mejnem prostoru.

 

Pesniški večer:

Nežka Struc, Nihanja (zbirka Sončnica)

Tanja P. Hohler, Drobljenje razdalj (zbirka Sončnica)

Dejan Koban

Kristina Kočan

+ predstavitev drugih Sončnic (Nataša Velikonja, Preveč vljudna; Katja Gorečan, Neke noči neke deklice nekje umirajo)

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov