Veganska večerjica: Človeško-živalski odnosi skozi fotografski objektiv

Za živali! v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže vabijo na Vegansko večerjico, ki bo v četrtek, 22. 2. 2018, ob 19.30 v prostorih INFOPEKE. Tokrat vabimo na predavanje Vesne Liponik z naslovom Človeško-živalski odnosi skozi fotografski objektiv.

Predavanje se bo osredotočilo na reprezentacije odnosa med ljudmi in živalmi v fotografskem mediju. Sestavljeno bo iz dveh delov. V prvem delu bo predstavljen projekt umetnice, ki deluje pod psevdonimom K49814, Atmen ohne Pause (Dihanje brez premora). K49814 že več let fotografira živali tako v okolju, kjer niso podvržene nasilju, kot tudi na krajih sistematičnega ubijanja in zatiranja. Rezultat tega prizadevanja so intenzivne fotografije v črno-beli tehniki. Na meji med abstrakcijo in figuraliko zastavljajo vprašanja o razmejitveni ločnici med človekom in živaljo, ki odloča o življenju in smrti.

 

Drugi del predavanja se bo ukvarjal s tremi cikli treh umetnic_kov, katerih skupna os je tematiziranje človeško-živalskih odnosov na primeru dokumentarno-umetniškega gradiva, posnetega v živalskih vrtovih. Predstavljeni bodo Kunming Zoo Špele Škulj, Qalqilia Zoo Klausa Petrusa in Zoolandscape Jakuba Skokana in Martina Tume.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov