Veganska večerjica

Za živali! v sodelovanju s Pekarno Magdalenske mreže vabi na Vegansko večerjico, ki bo v četrtek, 25. 1. 2018, ob 19.30 v prostorih INFOPEKE.

Tokrat bomo prisluhnile_i predavanju Urške Breznik z naslovom Čezvrstno prijateljstvo ulic, v katerem bo predavateljica spregovorila o odnosu med brezdomnimi ljudmi in njihovimi pasjimi spremljevalci. Brezdomstvo se povsod po svetu manifestira identično: nedoumljiva materialna in čustvena deprivacija, brezup, družbena nevidnost, popolna osamitev. V Riu de Janieru pa je opazen prav poseben vidik brezdomstva: življenje s psi, ki so bili brezdomni in na robu preživetja, v brezdomkah_cih pa so našli ljubeče človeške skrbnice_ke. Ogledale_i si bomo tudi primer vzpostavljanja zavetišča za brezdomne in poškodovane živali (psi, mačke, koze, kače, opice …) v Riu de Janeiru, ki ga vodijo brezdomke_ci.

Osrednji sestavini tokratnih jedi bosta kislo zelje in fižol.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov