Rosa slema bosa / LYNCH

Po izobraževalnih, razpravljalnih in delavničarskih dnevih v okviru programa “Rosa še vedno bosa (ker je prekarka)” pripravljamo v torek, 21. 11. 2017, ob 19.30 v dvorani Gustaf forumsko predstavo Delovno mesto: novinar. Po forumsko gledališki predstavi, ki naslavlja diskriminacijo na delovnem mestu, pa sledi koncert ter druženje ob dobri glasbi v nekomercialnem okolju.


Želimo namreč, da mladi ugotovijo, da se ne rabijo zadovoljiti z vsebinami, ki jim jih ponujajo fakultete in študentski kampusi, bližnji klubi in lokali, pač pa naj raziskujejo in odkrivajo širše.

**Forumska gledališka predstava: Delovno mesto: novinar (19.30)
Na delovnih mestih so ženske pogosto žrtve spolne diskriminacije. Zaradi strahu pred izgubo delovnega mesta ter manjšimi možnostmi za poklicno napredovanje veliko žensk ne želi oziroma ne upa izpostaviti tovrstnega problema. Forumsko gledališče je ena izmed najbolj popularnih tehnik gledališča zatiranih, ki ga je v 60. letih prejšnjega stoletja razvil brazilski gledališki pedagog, pisec in politik Augusto Boal. S pomočjo forumske predstave z naslovom Delovno mesto: novinar, ki so jo oblikovale_i mlade_i prekarke_ci v okviru šest mesečnega usposabljanja ZiZ – zatirani in zatiralci, bomo raziskovale_i različne oblike diskriminacij na delovnem mestu in kako se jim upreti.

IZVAJALKE_CI: Udeleženke_ci usposabljanja ZiZ – zatirani in zatiralci (Rebeca Jazbinšek, Aleksandra Žmavc, Sofia Papatsimpa, Coline Laboulais, Izidor Gavez, Primož Časl, Borislav Gacanovič, Nikola Kostić, Barbara Polajnar, Tamara Zaner in Tomaž Podbevšek).

** Koncert: LYNCH (22.00)
Radio študent jih je kategoriziral kot osrednjeslovenske kitarske kočijaže s težkokategorno sleš pop senzibiliteto. V karavani Klubskega maratona 2017, kjer RŠ najprej najde in nato predstavlja ter promovira presežke domače alternativne glasbene produkcije, so letos jeseni nažigali svoje kitare širom Slovenije, v začetku leta pa so se predstavili že na MENT-u, festivalu svežih izvajalk_cev cele Evrope.

Gre za štiričlanski bend, ki je v Ljubljani nastal pred petimi leti. Sprva so preigravali priredbe, nato pa so se docela osredotočili na ustvarjanje avtorske glasbe. Kjub temu da njihove melodije sploh ne zvenijo podobno, imajo vse zelo prepoznaven stil – kot Lynchevi filmi. Glasba je nekoliko oddaljena od tradicionalne rockerske sredine, saj preigravajo bolj drzne izpeljanke kitarskega žanra med stoner rockom in noisom z dodatki pop senzibilitete, kar publiko dodatno spodbudi, da zamiga, zapoje, zamrmra ali zakriči z njimi.

Čaka nas ostra, nekompromisna performacija treh kitar, vokalov in seta bobnov.

https://www.facebook.com/pg/band.Lynch
https://lynchband.bandcamp.com/music

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov