Razstava Spet straši Pizda!

Vabljen_a na ogled razstave Spet straši Pizda!, ki bo odprta od sobote, 4. 11. 2017, do petka, 10. 11. 2017, od 17.00 do 20.00 v Vetrinjskem dvoru. Razstava te bo popeljala v pizdino preteklost z izborom družbeno-kritičnih člankov, kolažev, plakatov, risb, naslovnic …

Pizda! je zine, ki je v prvi vrsti namenjen družbeno angažiranim in aktivističnim vsebinam ter služi kot sredstvo analiziranja in preizpraševanja družbeno-političnih razmerij moči. Hkrati nam mladim kot marginalizirani družbeni skupini, ki ima svoje specifične potrebe in interese, omogoča samorefleksijo in razumevanje vpetosti v družbeno-politično okolje. Zavedanje, da vladajoči politični in ekonomski sistemi oblikujejo družbene vrednote in norme ter s svojimi mehanizmi vzpostavljajo in ohranjajo obstoječo hierarhijo moči, nam omogoča, da se zavestno opredelimo in zavzamemo tisto pozicijo, ki zagovarja skupne družbene interese ter se zoperstavimo vsakršnim oblikam izkoriščanja, diskriminiranja in omejevanja egalitarnih pravic. Drugič pa nam omogoča, da začnemo o družbenem sistemu razmišljati kot o družbenem konstruktu, ki ga lahko s konstruktivno razpravo, odločanjem s konsenzom, družbeno-političnimi akcijami in prizadevanjem za solidarnost, strpnost in neposredno demokracijo kadarkoli spremenimo. Zavedanje naše vloge in položaja v družbeno-političnem-ekonomskem sistemu je torej prvi korak, ki vodi k želenim spremembam.

Zine Pizda! ustvarjajo prostovoljke_ci MISC INFOPEKA.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

 

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov