Spet straši Pizda! (s svojo 10. številko)

Vabljen_a na otvoritev razstave ob izidu 10. številke zina PIZDA!, ki bo v petek, 3. 11. 2017, ob 19.00 v Vetrinjskem dvoru.

V KC Pekarna je leta 2014 v hiši Ob železnici 16 zagorela iskra upora. Takrat smo sprejele_i odločitev, da je treba storiti več, če hočemo doseči družbene spremembe. Do takrat v Mariboru nismo imele_i nobenega radikalnega mladinskega gibanja, ki bi končno reklo bobu bob. Rodila se je zine PIZDA!, ki je s svojo prvo številko željno zagrizla v mehkužno meso Maribora. Pocedilo se je nekaj kapelj krvi, a odtisi zob so počasi začeli bledeti. Ne smemo se čuditi, če naše besede niso prinesle takojšnega uspeha. Elite bodo tlačile družbo, dokler jih družba sama ne odkloni, za to pa je potrebno še kaj več kot zgolj pisana beseda.

Čeprav je naša študentarija izmozgana zaradi rekapitalizma in reklerikalizma, še vedno noče razmišljati s svojo glavo in se upreti suženjstvu avtoritete. Kolektiv PIZDA! je s svojimi aktivistkami_i ­– teh je zgolj za en gverilski bataljon – po treh letih predramila nekaj somišljenik_ov. Po drugi strani pa so naši zini in javne intervencije sprožile hinavsko zgražanje neoliberalnih »intelektualk_cev«, pohlevne_i newagerke_ji pa so celo obsodile_i pizdin »preoster« bič. Toda Kolektiv PIZDA! orje ledino dalje.

Razstava te bo popeljala v pizdino preteklost z izborom družbeno-kritičnih člankov, kolažev, plakatov, risb, naslovnic … Razstavo bo otvoril pizdin mecen in poznavalec alternativne kulturne scene na Slovenskem – Rajko Muršič – ki bo umestil vlogo in pomen PIZDE! v Mariboru. Dogodek bo popestril tudi lokalni pevski zbor “Marx’s not dead”.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov