Šola za starše – Kako pomagati otroku pri učenju?

Začarani krog učnih težav, ki pripeljejo do šolskega neuspeha, povzroča pritiske in konflikte v družini in šoli, poslabšanje odnosov s starši, čustvene probleme, socialno nezaželjene oblike vedenja, občutja nezmožnosti, nesposobnosti, slabo samopodobo, nedejavnost, depresivnost, izgubo volje do učenja, odpor do šole… Možne so neugodne posledice za nadaljnji psihosocialni razvoj in ovirane možnosti za nadaljnje šolanje in pridobitev primerne zaposlitve.

Starši so tisti, ki lahko v mnogih primerih pomagajo otroku preprečiti neugodne posledice šolskega neuspeha, vendar velikokrat ne vedo kako.

Šola za starše-Kako pomagati otroku pri učenju?, ki jo izvaja zunanja strokovna sodelavka, mag. Alenka Barbiri?, prof. def., ped.spec., bo potekala v obliki brezplačnih delavnic, kjer bodo starši dobili nasvete, kako pomagati otroku, da se nauči učiti; seznanjeni bodo z različnimi tehnikami, nasveti, vajami za večjo zbranost, boljše pomnjenje, dobili bodo osnovne informacije o možnih oblikah pomoč oziroma, kje poiskati pomoč, ko otroka pestijo učne težave ter z načini, kako se otroci učijo in kako otroka motivirati za učenje, s poudarkom na krepitvi lastne stabilnosti pri usmerjanju otroka za šolsko delo.

Starši in ostali bližnji otrok med 6. in 15. letom starosti ste vabljeni na informativni sestanek, ki bo v sredo, 07. 11. 2007, ob 17:00 v prostorih MISC INFOPEKA.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA,
Ob železnici 16, 2000 Maribor,

telefon: 02 300 68 50, 041 481 246,
elektronski naslov: infopeka@infopeka.org.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov