Prostovoljsko delo v MISC INFOPEKA

Prostovoljci MISC INFOPEKA v šolskem letu 2007/2008 svojo dobro voljo, pozitivno energijo in prosti čas namenjajo naslednjim prostovoljskim dejavnostim:

1. NUDENJE POMOČI OTROKOM IN MLADOSTNIKOM S ŠOLSKIMI TEŽAVAMI, PREDVSEM S TEŽAVAMI PRI UČENJU
Prostovoljci pomagajo pri učenju osnovnošolcem in dijakom (brezplačne inštrukcije), hkrati pa jim s svojo družbo, podporo in nasveti pomagajo pri premagovanju vsakodnevnih težavic. Skupaj se veselimo, kadar kdo popravi oceno ali pa (skoraj) vzljubi matematiko?.
2. POMOČ PRI IZVAJANJU NEPRIDOBITNIH KULTURNIH PRIREDITEV
V okviru skupine Pomoč pri izvajanju nepridobitnih kulturnih prireditev prostovoljci spoznajo vse faze projektnega dela in aktivno sodelujejo pri pripravi glasbenih koncertov, razstav, gledaliških predstav in ostalih kulturnih dogodkov od idejo do realizacije.
Tako so letos januarja v dvorani Gustaf organizirali koncert srednješolskih bendov, imenovan Gustok, in jim tako ponudili priložnost, da se predstavijo širši publiki. Prostovoljci INFOPEKE so sodelovali pri izboru nastopajočih, oglaševanju, medijskemu predstavljanju, moderiranju…, skratka pri celotni organizaciji koncerta. Po odzivih sodeč, so svojo nalogo opravili enkratno in pred vrati je že Gustok 2.
3. PEKARNA DOBIŠ-DAŠ
MISC INFOPEKA v sodelovanju s Centrom za pomoč mladim izvaja projekt Pekarna DOBIŠ DAŠ – aktivno in ustvarjalno preživljanje prostega časa za otroke in mladostnike med 8 in 16 letom starosti. Prostovoljci se pod strokovnim vodstvom z otroci in mladostniki igrajo družabne in gibalne igre, so ustvarjalni v različnih kreativnih delavnicah…
Cilji, ki jih med druženjem zasledujemo, so pridobivanje socialnih veščin, vzpostavljanje zaupanja med člani skupine, uresničevanje lastnih interesov posameznikov, izmenjava pogleda na življenje, iskanje vred n ot in možnosti za aktivno udeležbo v družbi ter prijetno in kreativno preživljanje prostega časa.
Pri našem delu upoštevamo Etični kodeks organiziranega prostovoljstva.

In saj veste:

»Kamorkoli se človek obrne, zagleda koga, ki potrebuje njegovo pomoč.«
Albert Schweitzer

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov