Predstavitev ilustrirane pesniške zbirke Naprej v preteklost in debata o enakih možnosti za oba spola

Vabljeni v petek, 27. 10. 2017, ob 18:00 v prostore INFOPEKE na predstavitev projekta »Kdaj, če ne zdaj?« in pesniške zbirke »Naprej v preteklost«. Sledil bo pogovor z zanimivimi gosti o (ne)enakopravnosti spolov.

Namen projekta »Kdaj, če ne zdaj?« je spodbujanje diskusije o enakih možnostih za oba spola, pozivanje javnosti k sodelovanju in opredelitvi glede tematike (na spletni strani http://kdajcenezdaj.si/ lahko avtorji objavljajo svoje literarne prispevke na to tematiko), pri čemer bodo sodelujoči nagrajeni z ilustrirano pesniško zbirko Naprej v preteklost. Zbirka, ki je nastala v okviru tega projekta, na duhovit in edinstven način obravnava problematiko družbene neenakosti med spoloma, pesmi pa dopolnjujejo doživete ilustracije.

Poezijo so spisali Kobrowsky, Urška Kozak in Neža Kozak. Za ilustracije je poskrbela akademska slikarka Urška Kozak, spremno besedo je napisala Maruša Ivančič. Knjigo je izdal Mundilfari, zavod za kulturne in umetniške dejavnosti, Ljubljana.

Pesniško zbirko Naprej v preteklost si boste od sedaj lahko sposodili tudi v naši Knjižnici tete rose. Knjižnica s čitalnico je skupen projekt MISC INFOPEKE, Pekarne-magdalenske mreže in Zofijinih ljubimcev-društva za razvoj humanistike. Teta Rosa pa je seveda aluzija na Roso Luxemburg, družbeno-politično aktivistko, revolucionarko in socialistično filozofinjo. V knjižnici je na voljo družbeno – angažirana, uporniška in radikalna literatura, ki jo bralec z težnjami po revolucionarnem angažmaju težje ali pa sploh ne more najti v drugih knjižnicah v Mariboru. Namenjena je vsem, ki jih zanimajo radikalne družbene spremembe in/ali družbeno kritična misel za konstruktivno preoblikovanje naše družbe v družbenopravičnostno mislečo in dejavno.

Info: Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2021 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov