Natečaj za oblikovanje distribucijskega stojala za tiskovine

MISC INFOPEKA išče najboljšo, najbolj praktično, najdrznejšo rešitev oblikovanja informacijskega podajalnika / stojala za tiskane materijale. Stojala so namenjena informiranju mladih o nekomercialnih kulturnih in izobraževalnih dogodkih in bodo nameščena predvsem v srednjih šolah ter drugih zbirališčih mladih (športne dvorane, lokali, knjižnice…). Omogočati morajo enostavno pritrditev večih izvodov tiskanih materialov (letakov, plakatov, zloženk, brošur,…) različnih velikosti (do največ A3) ter vidnost znaka informacijske dejavnosti za mlade. Zaželjeno je, da je stojalo v prihodnosti mogoče nadgraditi z možnostjo podajanja informacij v elektronski obliki (na primer nalaganje podcastov s pomočjo USB ali bluetooth dostopov).

Kriteriji za izbor nagrajene rešitve so: prepoznavnost v okolju, enostavna uporabnost, časovno nezamudno in ekonomično vzdrževanje vsebin in objekta, nizkocenovna izdelava, prilagodljivost različnim vsebinam in možnost čimprejšnjega začetka izdelave.
Nagrada in odkup rešitve znaša 400€. Razpis traja do vključno 30. aprila 2007.
Žirija, v sestavi Mika Cimolini,arhitektka, Miha Kuhar, industrijski oblikovalec in Borut Wenzel, MISC INFOPEKA, bo o izboru prispelih rešitev odločila 14 dni po zaključku prijavnega roka. Prijavitelji bodo o rezultatih obveščeni v treh dneh po odločitvi žirije.
Rešitve, ki morajo zajemati načrt, potreben za izdelavo objekta (v merilu 1:1), barvne vizualizacije objekta, opis predvidenih materialov in načina za izdelavo, okviren izračun cene izdelave ter povzetek rešitve (tehnična skica, 3d pogledi, render… ), ki ga je moč kvalitetno natisniti na plakat v velikosti 100×70 cm za razstavo, prosimo pošljite v pdf formatu na infopeka@infopeka.org ali na poljubnem digitalnem mediju z navadno pošto na:

MISC INFOPEKA
Ob Železnici 16
2000 Maribor .

MISC INFOPEKA, si pridržuje pravico, da v primeru neustreznosti prispelih rešitev po presoji žirije ne izbere nobene od prispelih rešitev.

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov