Predstavitev produkcije Miloša Tomića

Vljudno vabljeni na predstavitev del Miloša Tomića, ki se bo v torek,  4. 7. 2017, ob 19:00 pričela v Fotografskem muzeju Modrinjak (GT22) in se nadajevala ter zaključila v Salonu uporabnih umetnosti.

 

V sodelovanju z GT22 in Fotografskim muzejem Modrinjak, ki predstavlja zakladnico fotografske opreme in fotografij – zapuščine legendarnega fotografa Dragiše Modrinjaka – je nastala animacija, ki fotografski arhiv na novo interpretira. Kot strasten zbiratelj se je Tomić soočal s stisko ob misli na prihodnost lastne zbirke, ko ne bo imela več primarnega skrbnika. Nekakšno pomiritev je zanj predstavljala oživitev objektov preko animacije, kar je pričel aplicirati tudi na zapuščino Dragiše Modrinjaka. Nastali kratki segmenti predstavljajo osnovo za animirano monografijo Dragiše Modrinjaka, ki bo predvidoma dokončana v prihajajočem letu in bo predstavljala medijsko nadgradnjo muzeja ter prispevala k popularizaciji same zbirke.

Aktiviranje in reinterpretiranje Modrinjakove zapuščine Tomić nadaljuje tudi v izložbeni vitrini SALONA UPORABNIH UMETNOSTI, kjer bo v sodelovanju francosko EVS prostovoljko Colline Laboulais in z Likovno sekcijo KUDa Pošta (Frančiško Pegan, Biserko Štefančič, Nelo Tumpej, Angelco Viher, Vladom Arkom) pripravil prostorsko instalacijo, ki vključuje Modrinjakove fotografije in risbe narejene po njegovih predlogah.
Predstavljena bo tudi produkcija kratkih animiranih filmov in videov nastalih pretekli vikend na delavnici stop-motion animacije, večer pa bomo zaključili s Tomičevim gostom – Jovanom Lambeskim, ki bo predstavil rezidenčni program v Lazaropolju v Makedoniji.

Udeleženci delavnice: Lea Diana Dajčman, Beti Frim, Monika Húdeková, Anja Cimerman, Brina Fekonja, Robert Kuret, Coline Laboulais, Sophia Papatsimpa, Marko Samec, Domitille Boulon

 

 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org

MISC INFOPEKA 2020 | Avtorji | Politika uporabe piškotkov